Bugun...



Ekvator Ginesi’nde Patlamalar: 18 Ölü

Batı Afrika ülkesi Ekvator Ginesi’nin Bata şehrinde meydana gelen 4 patlamada en az 18 kişi hayatını kaybederken, 300’den fazla kişi yaralandı

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2021 00:29

Ekvator Ginesi’nde Patlamalar: 18 Ölü

 

Afrika kıtasında yer alan Ekvator Ginesi’nin ekonomi başkenti konumundaki Bata şehrinde en az 4 patlama meydana geldi.

 

Sağlık Bakanı Guinea Salud sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, patlamaların Bata şehrindeki Nkoa Ntoma askeri üssünde meydana geldiğini bildirdi. Salud, gönüllü sağlık çalışanlarından Bata Bölge Hastanesi'ne gitmelerini isterken, halka kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

 

Yerel basında çıkan haberlerde, patlamalar nedeni ile en az 18 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı ifade edildi.

 

Patlamalar nedeni ile birçok binada hasar oluşurken, bazı binalar ise çöktü. Patlamaların nedeni henüz bilinmezken, yetkililer bir televizyon kanalına verdiği demeçte patlamaların bir saldırı sonucu gerçekleşmediğini belirtti.

 

Fransa’nın Ekvator Ginesi Büyükelçisi Olivier Brochenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, patlamalarda etkilenenlere taziyelerini göndererek, olayı bir "felaket" olarak nitelendirdi.

 

Malabo’daki İspanya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, İspanya vatandaşlarına evde kalmaları çağrısında bulunarak, bir dizi acil durum numarası yayınladı. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ise, “Bata kentindeki patlamaların ardından Ekvator Ginesi'ndeki gelişmeleri endişeyle takib ediyoruz” dedi.

 

Öte yandan Ekvator Ginesi, 1968'de bağımsızlığını kazanana kadar bir İspanyol kolonisiydi.

 

Ekvator Ginesi

 

Ekvator Ginesi ya da resmî adıyla Ekvator Ginesi Cumhuriyeti, Afrika kıtasında Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bir ülke. Sahraaltı Afrikasında yer alan ülke, kıtanın en küçük ülkelerinden biri konumudadır. Ülke anakara ve adalar olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Ülkenin Mbini olarak adlandırılan anakarası kuzeyde Kamerun, güneyde ve doğuda Gabon ile komşu konumdayken, batıda Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Anakaranın güneybatısında Gabon açıklarında bulunan Annobón adası Ekvator çizgisinin 156 km güneyinde yer alırken, ülkenin başkenti Malabo'nun da bulunduğu Bioko adası anakaranın kuzeybatısında Kamerun açıklarında yer almaktadır. Kıyıya yakın bölgelerde bulunan Corisco, Elobey Grande ve Elobey Chico adaları da ülkeye aittir. Atlas Okyanusu üzerinde bulunan São Tomé ve Príncipe ile de ülkenin deniz sınırı mevcuttur.

 

İspanya’nın Afrika’daki en önemli sömürgesi olan ülke 1968 yılında İspanya’dan bağımsızlığını kazanmıştır. 1.5 nüfusa sahiptir. Afrika’nın 3. Büyük petrol üreticisidir. Afrika’nın kendine yeterli zenginlikte ülkelerindendir.




Bu haber 2100 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI