Bugun...


Dr. Abdullah Köktürk

facebook-paylas
Mavi Vatan Siyasal İslam’a Teslim
Tarih: 29-09-2020 00:14:00 Güncelleme: 29-09-2020 12:28:00


 

Daha önceleri de kullanıldığı bilinse de, “Mavi Vatan” kavramı son birkaç yıldır yeniden moda oldu. Denizlerimizin de karalarımız kadar vatanımız olduğunun anlatılması ve anlaşılması açısından oldukça faydalı olan bu kavramın siyaset tarafından keşfi de uzun sürmedi.

 

Emekli bazı komutanları bir müddettir kendi siyasetine alet eden iktidar, komutanlardan bazılarını da, Doğu Akdeniz ve Ege’de Yunanistan’la olan sorunları bahane ederek savaş çığırtkanlığı için kullanmaya başladı.

 

Neredeyse 100 yıldan fazla geçmişi olan adalar sorunu, 100 yıla yakın geçmişi olan karasuları ve 50 yıldan fazladır bilinen adaların silahlandırılması konuları sanki bugün çıkmış gibi tartışılmaya başlandı. Bu tartışmaları medyadan izleyen çoğu cahil kitleler 6 saatte Atina’yı alacağımıza, bir günde adaları işgal edeceğimize, Yunan Donanması’nı perişan edeceğimize o da olmazsa Yunan keferelerini tükürükle boğacağımıza inanmaya başladı. 

 

Mavi Vatan Marşı

 

Bilmiyorum izlediniz mi? Son günlerde gösterilmeye başlanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan, Mavi Vatan Marşı ve klibi bu propagandanın son halkasını oluşturdu. Klipte Cumhurbaşkanı Erdoğan şiir okuyor, fonda ise rehberimiz Kur’an diye bahriye zabitleri gözüküyor. İslamın ordusu söyleminin de kullanıldığı klip esasında çok özensiz yapılmış. 1550’lerde ölen Barbaros ölümünde yüz sene sonra kullanılacak Kalyonda gösteriliyor. Erdoğan’ın rabia işareti ile biten klip Donanma’ya övgüden çok Mavi Vatan’ın Siyasal İslam’a teslim olmasını anlatıyor.

 

Denizler Hamaset ile Mavi Vatan Olmaz

 

Mavi Vatan kavramı, denizlerimiz ile ilgili diğer koşulların sağlanması ile anlamlı hale gelebilir. Bunlar; yetişmiş denizci insan gücü (Mavi İnsan), denizlerimizdeki doğal kaynakları çıkarabilmek için yeterli teknolojiye sahip olmak (Mavi Teknoloji), tersanelerimizde inşa ettiğimiz gemiler için Türk Loydu’nun kendi klas kurallarını getirmesi (Mavi Kurallar), Kabotaj Kanununun yeni baştan yazılması (Mavi Kanunlar), Bugün Piri Reis Üniversite’nin temsil ettiği Denizcilikle ilgili Üniversitelerin artması, olanların da sualtı ve dip odaklı olacak şekilde uzmanlaşmaları (Mavi Üniversite), Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde kıyılarımız arasında yolcu taşımacılığının özendirilmesi, İskenderun’dan, Rize’ye kadar yolcu gemilerinin çalışması (Mavi Filo) ve kendi sularımızda kendi imkanlarımız ile doğalgaz veya petrol çıkarılması ile bunların bir “Mavi Başarı” hikayesi ile taçlandırılması.

 

Mavi Vatan Kavramının Siyasal İslamın Aracı Olarak Kullanılması Tepki Çekti

 

Mavi Vatan kavramının Siyasal İslam’ın ve Yeni Osmanlıcılığın bir aracı olarak kullanılmasından rahatsız olan bir meslekdaşımız kendi yazdığı aşağıdaki alternatif marş güftesini gönderdi. Ben de noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

 

Mavi Vatan

 

Mavi Vatan bir kumaş

Astarı var, yüzü var

Astarında yüzünde

Atatürk’ün izi var

 

Mavi Vatan, vatanım

Orda ölür bedenim

Onsuz kalmak istemem

Çöker kanım, çiğerim

 

Atatürk Devrimleri

Birer mavi bilezik

Üstü zaten gelincik

İçindedir, dibinde esas değeri

 

Denizci zor yetişir

Atatürktür lideri

Beceridir miğferi

Yoktur başka isteri

 

İstikbal göklerdedir, Atamızın sözleri

Şavkı düşer denize

Denizin dibindedir

İstikbalin diğeri

 

Denizdir vatanımız

Mavi akar kanımız

Terimizdir hazine

Cumhuriyet canımız

 

Sakın dil uzatma

Vatanıma, Atama

Mavidir Vatanımdır

Elin gözün değerse

Cevabımız hazırdır

Tek rotamız barıştır

Aksi halde…



Bu yazı 11078 defa okunmuştur.

şevki şekerefeli / 29-09-2020 01:19

sanki lafımızı ağzımızdan aldınız sayın köktürk kaleminize sağlık



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI