Bugun...



ABD Çöküyor

ABD Donanması ve Hava Kuvvetleri Soğuk Savaş’tan beri en kötü durumunda

facebook-paylas
Tarih: 27-09-2018 20:54

ABD Çöküyor

Amerikan haber sitesi Business Insider, ABD Donanması'ndaki uçak gemisi grubunun intikal hızının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğini yazdı.

 

ABD uluslararası arenadaki gelişmeler nedeniyle Rusya ve Çin'e karşı koyma planları yaparken Business Insider, hükümetin raporuna dayandırdığı haberinde ABD Donanması'nın mevcut durumunu gözler önüne serdi.

 

Uçak gemilerinin intikal hızının son 25 yılın en alt seviyesinde olduğunu ve 2018 yılında uçak gemilerinin yalnızca yüzde 15'inin kullanıldığına dikkat çeken site, bu göstergelerin ABD Donanması'nın Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana elde ettiği en düşük değerler olduğunu vurguladı.

 

Uçak Gemileri 1300 Gün Boşta Kaldı

 

ABD uçak gemilerindeki potansiyel sorunların belirtilerinin birkaç yıl önce ortaya çıktığını kaydeden Business Insider, "2000-2016 yılları arasında bakım ve onarımlardaki gecikmeler nedeniyle uçak gemileri 1300 gün boşta kaldı" ifadesini kullandı.

 

Super Hornetlerin Yarısından Fazla Savaşa Hazır Değil

 

Bu arada site, ABD Donanması'ndaki ana savaş uçağı kategorisinde yer alan Boeing F/A-18E/F Super Hornet tipi savaş uçaklarının yarısından fazlasının savaşa hazır durumda olmadığının altını çizdi. Site, donanmanın F35'leri uçak filosuna dahil etmeyi planlandığını ancak Super Hornetlerin şu anda ana unsur olmaya devam ettiği belirtti.

 

11 Eylül'den Sonra Politika Nedeniyle Ağır Bedel Ödeniyor

 

Donanma yetkililerine göre mevcut sorunun temelinde 11 Eylül saldırılarından sonra filonun dünya genelinde çok fazla sayıda operasyona katılması yatıyor. Yetkililer, ABD hükümetinin 11 Eylül'den sonra savaş gemilerinin aşırı derecede kullanılması yüzünden bugün ağır bir bedel ödediğini vurguladı.

 

Rusya Ve Çin Atağa Kalkabilir

 

Diğer taraftan Business Insider, ABD Donanması'ndaki durumun Rusya ve Çin'in donanma güçlerini ciddi şekilde geliştirmesine imkan sunacağının altını çizdi.

 

NI, ABD Hava Kuvvetleri'nin Zor Durumda Olduğunu Yazmıştı

 

ABD ordusundaki durum, yalnızca donanmanın mevcut seviyesi açısından alarm vermiyor.

 

Geçen hafta National Interest'te (NI) yayınlanan bir analizde ABD Hava Kuvvetleri'nin görev yoğunluğu, teknik sorunlar ve yetişmiş personel eksikliği nedeniyle gelecekteki olası çatışmaların koşullarını karşılamadığı belirtilmişti.

 

National Interest, ABD merkezli RAND Corporation düşünce kuruluşunun ve ABD Sayıştayı'nın analizlerine dayandırdığı haberinde ABD Hava Kuvvetleri'nin gelecekte yaşanacak olası çatışmalarda zor duruma düşeceğini vurgulamıştı.




Bu haber 2943 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI