Bugun...



Bulu Gitti İnci Geldi, Akademisyen Kıyımı Devam etti

Bulu'nun yerine vekaleten yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci’nin ilk işi akademisyenleri görevden almak oldu

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2021 13:24

Bulu Gitti İnci Geldi, Akademisyen Kıyımı Devam etti

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alınarak yerine vekaleten yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci atanmıştı

 

Bulu, Fizik Bölümü'nde görevli olan yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci'yi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne (SBE) atamıştı.

 

Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti.

 

Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Üniversitedeki protestolar aylardır devam ediyordu.

 

Melih Bulu, 195 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı.

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektör atanmasını protesto etmek amacıyla 1 Şubat'ta gösteri düzenlemişti. Üniversitenin Güney Kampüs kapısı önünde olmak üzere 3 farklı noktada çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bazı öğrencilerin elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alınması tepki çekmişti.

 

Bulu'nun Yerine Vekil Olarak Atanan Naci İnci'nin İlk İşi Akademisyenleri Görevden Almak Oldu

 

Bulu'nun ardından Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör vekili olarak atanan Naci İnci'nin ilk icraatı akademisyenlerin derslerine son vermek oldu. İnci, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Can Candan'ın görevine son verdi.

 

Candan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan "vekaleten" son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum" diyerek kendisine gönderilen yazıyı paylaştı.

 

Candan, kararın ardından yaptığı bir sonraki paylaşımda, "Tabii ki kabul etmiyorum, vazgeçmiyorum" dedi.




Bu haber 1957 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI