Bugun...



Outlet Aldatmacası

İndirimli mal alacağını düşünerek outletlere gidenler fahiş ücretler ödüyor

facebook-paylas
Güncelleme: 30-10-2014 21:27:42 Tarih: 30-10-2014 21:12

Outlet Aldatmacası

Dünyada sezon sonu ve fabrika satış mağazaları olarak bilinen outlet mağazaları Türkiye’de vatandaşı aldatmak amacı ile kullanılıyor. Ucuz mal bulabilmek için bu mağazalara giden vatandaşlar kazıklandığı gibi bir de outlet müşterisi muamelesi görüyorlar.

Bu konuyu araştırmak için Kadıköy, Yenisahra Optimum Mağazası’na giden muhabirimiz ilginç izlenimlerle döndü.

İlk olarak afişlerinde 3 gömlek 99 TL yazan Kığılı mağazasına giden muhabirimize mağaza personelince, bu gömleklerden kalmadığı ve gömleklerin en ucuzunun tanesinin 56 TL olduğu gülerek söylendi. İndirimli ceket sorusuna ise “indirimli ceketlerinin kalmadığı ve istenirse yeni sezondan tek ceketi 699 TL alabileceği” söylendi.

Ardından Dockers mağazasından pantolon bakmaya giden muhabirimize mağaza personeli indirimli mallarının kalmadığını tüm ürünlerin yeni sezon ürünü olduğu söylendi. Bir pantalon beğenen muhabirimiz kasada ödeme yaparken pantalonun lekeli olduğunu söyleyince aldığı cevap “yıkanınca çıkar” oldu. Zor bela pantalonu değiştirilen muhabirimize paça boyu için saat 16.00 da bıraktığı pantalonu için 21.30 da alabileceği söylendi. Öbür gün pantalonu almaya giden muhabirimiz parasını ödediği pantalonla mağazadan çıkarken, pantalonun alarmı çıkarılmadığı için alarm çalarak hırsız muamelesine maruz bırakıldı. Bu muameleyi yapan tezgahtar nerdeyse bir gün öncesinin hıncını almış gibi gülmekteydi.

Daha sonra spor ayakkabı bakmak için Adidas ve Nike mağazalarına uğrayan muhabirimizin beğendiği ayakkabılar sırası ile 355 ve 362 TL idi. Beğendiği ayakkabılarda fahiş fiyatları görünce Nike mağazasından 215 TL ye bir spor ayakkabısını alabilen muhabirimiz diğer mağazalarıda gezerek fiyat aldı. Outlet mağazalarda takım elbiselerin 450-1200 TL tek ceketlerin ise 399-699 TL olduğunu görünce başka bir şey alamadan Optimum alışveriş merkezini terk etti.

Bu inceleme sonucunda Optimum Alışveriş merkezi özelinde outlet mağazalarının indirim mağazası özelliğinin olmadığı bu mağazalardan alışveriş yapmanın aile bütçesine hiçbir kazanç sağlamadığı gibi mağazalarda fakir müşteri muamelesi gömenin de çabası olduğu görülmekte.

Siz siz olun outlet mağazalara gitmeyin, indirimli mağazalar için arkadaş ve dostlarınıza danışın daha iyi yerler bulacağınıza eminiz.




Bu haber 2352 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI