Bugun...



ABD Barışı Sevmez

Kuzey Kore’nin nükleer tesislerini yıktığı gün Trump Kim Jong-un ile randevusunu iptal etti

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2018 19:56

ABD Barışı Sevmez

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a mektup yazarak 12 Haziran'da Singapur'da planlanan görüşmelerini ertelediğini iletti.

 

 

Trump, mektubunda ''Uzun süredir planlanan görüşmenin, şu sıra, yapılmasının uygunsuz olacağını hissediyorum'' diyerek şöyle devam etti:

 

''Dolayısıyla, lütfen, bu mektubu, Singapur zirvesinin her iki tarafın hayrına, ama dünyanın zararına şekilde vuku bulmayacak olmasının ulağı olarak kabul edin.''

 

'Zirvenin ertelenmesiyle dünyanın kalıcı barış için büyük bir fırsatı kaçırdığının' altını çizen Trump, Kim'e, ''Bir gün sizinle görüşmeyi dört gözle bekliyorum'' diye hitap etti.

 

 

 

Zirveyi kendisi ertelemesine rağmen suçu Kim'in üzerine yıkan Trump, Kuzey Kore liderine, ''Bu en önemli zirveyle ilgili fikrini değiştirmen halinde, bana yazmaktan ya da beni aramaktan çekinme'' diye seslendi.

 

ABD Başkanı, Kuzey Korelilerin nükleer kabiliyetleriyle övündüğünü dile getirip ''Ama bizimkiler o kadar muazzam ve güçlü ki, asla kullanmaya gerek olmasın diye tanrıya dua ediyorum'' dedi.

 

 

Trump'ın Kim'le zirveyi erteleme kararı, Kuzey Kore'nin nükleer silah deneme sahasını yabancı gazetecilerin gözleri önünde imha ederek sözünü tuttuğu gün geldi.

 

 

ABD K.Kore tehditini göstererek, Çin'e karşı Batı Pasifikte güç bulundurmaya zemin hazırlamakta idi.

 

Ancak bunu gören Çin Kuzey Kore liderini Pekin’e çağırarak Guney Kore ile ilişkisini yumuşamasını istemiş, peşinden iki Kore lideri buluşarak ilişkileri geliştirmeye başlamış, hatta ABD'yi çok kızdıracak bir hamle ile iki Kore ortak bir askeri tatbikat planlamışlardı.

 

K. Kore bununla da yetinmeyerek nükleer programını sonlandıracağını deklare etmiştir. Bu manevralar ABD'yi Batı Pasifikte çaresiz bıraktığı gibi şaşkına çevirmişti.

 

ABD’nin bir Kore tehditi olmadan Batı Pasifikte nasıl bu kadar asker bulunduracağı en büyük strateji sorunu olarak ortada durmakta.




Bu haber 2369 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI