Bugun...



Zincirli Demokrasi

Cumhurbaşkanı adaylarından olmasına ve daha önce 6 milyon oy almasına rağmen Demirtaş hapiste tutuklu olarak tutuluyor

facebook-paylas
Güncelleme: 21-05-2018 16:16:07 Tarih: 21-05-2018 16:13

Zincirli Demokrasi

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olarak hapiste tutulması seçimde adalet ilkesine aykırı bulunuyor.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Adayımız seçim faaliyetlerini Anayasal hakları çerçevesinde gerçekleştirmeli, Seçim faaliyetlerine katılımın engellenmesi Anayasa ihlalidir” diyerek tepkisini dile getirdi

 

Partisinin Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Temelli, “Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşması öncelikli talebimizdir” diye konuştu.

 

Tüm adayların propaganda olanaklarından yararlanması gerektiğine dikkati çeken Temelli, şu ifadeleri kullandı; “Mahkemeye tahliye konusunda başvuru yaptığımızda da dile getirdiğimiz üzere gerek Anayasa gerekse 298 sayılı Kanun uyarınca seçimlere ilişkin ilkelerin en belirgin olanları eşitlik ve serbestlik ilkeleridir. Bu ilkeler seçime katılacak adayların kullanacakları olanak ve yetkiler için de geçerlidir. Eşitlik ve serbestlik ilkesinin hayata geçmesi açısından tüm adayların propaganda olanaklarından yararlanması gerekir.”

 

Demirtaş’ın açık, kapalı yer toplantıları ve radyo-TV konuşmalarını yapmasının tutukluluk koşullarında mümkün olmadığına dikkati çeken Temelli, şunları söyledi:

 

“Diğer beş adayın her türlü aracı kullanarak seçim çalışması yürütmesi Cumhurbaşkanlığı seçiminin meşruiyetine gölge düşürüyor. Halen milletvekili olan ve 6 milyon seçmenin oyunu alan Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı seçimine tutukluluk şartlarında katılıyor olması serbest seçim hakkını ortadan kaldırıyor. Hilelerin konuşulduğu bir ortamda seçime gittiğimiz gerçekliğine rağmen halklarımızın umudu var. Bu umudun körelmemesi için Demirtaş’ın özgür kalmasını istiyoruz. Bu herkesin ortak talebidir. Demirtaş, Türkiye’nin adayıdır ve Türkiye’nin adayı serbest kalmalıdır.”




Bu haber 1786 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI