Bugun...


Sitare Şahin

facebook-paylas
Sevgi ve Sevilmek Üzerine
Tarih: 13-02-2020 21:13:00 Güncelleme: 13-02-2020 21:17:00


 

 

Malum toplum olarak bir takım güzel değerlerimizi kaybettikçe, onların günlerini yapıyor ve küçük aklımızla bir farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz, ama tam anlamıyla ters tepiyor, çünkü insanoğlu sık tekrarlanma ve örneklerle öğrenen bir tür, o nedenle zaten senede bir gün, o günle ilgili etkinlik yapmak bir işe yaramıyor. Birkaç gün piyasa canlanıyor alışveriş olduğu için ama bunun da ömrü uzun sürmüyor. Kapitalist sistemle birlikte kendisi de olmak yerine sahip olmayı benimseyen ve bir nevi mal konumuna düşen insan, alarak mutlu olmaya devam ediyor. Peki durumu maddi açıdan müsait olmayıp sevdiklerine bir hediye alamayan kişiler kendilerini karşı tarafa nasıl ifade edecekler, nasıl sevgilerini gösterecekler? Bu kadar her şeyin mal olduğu ve alınıp satıldığı kapitalist toplumda, gerçekten insanoğlu kendisini çok zor duruma getirdi. Bir de olayı daha değişik şekillerde yorumlayan Müslüman cenahtan bazı aklı evveller, olayı daha da vahim bir şekle getirerek, bu tür günlerin insanları evlilikten soğutarak nikahsız, dolayısı ile ahlaksız şekilde yaşamaya ittiği ile ilgili cevherler yumurtluyorlar. Yani onlara göre sevgi sadece karı koca arasında olabilir, gerisi yalandır ahlaksızlıktır riyadır a getiriyorlar.

 

Bu adamların kafalarının nasıl çalıştığı ya da neden hiç çalışmadığı konusuna girmek istemiyorum. Sadece bildiğim bir şey var ise o da sevgi denilen kavramın tamamen yok olduğu ya da içinin boşaltıldığı, seviyorum derken insanların, ihtiyacım var demek istedikleri ve ihtiyaç bitince allahaısmarladık kelimesini çabucak söyleyerek ilişkiyi bitirebildiklerini görüyorum.

 

O nedenle sevgililer günü benim için insanların birbirini aldattığı, göründükleri gibi olmadıkları ve imkân ölçüsünde maddi değeri olan bir şeyler alarak genelde karşı tarafın çenesini kapattığı bir gün olarak görüyor ve madde taparlığın sevginin de önüne geçtiğini saptamadan kendimi alamıyorum.

 

Ama ille de sevgilerini ifade edebilmek için bir şey yapmak isteniyorsa, belki bir demet kır çiçeği, yada sevgilisi ile uzun zamandır yapmadıkları ve onları mutlu edecek bir şey ,güzel sözlerle ona sevgilerini ifade etmeleri, daha samimi, daha doğal ,daha insani olmaz mı acaba?

 

 

 


Bu yazı 5118 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI