Bugun...


Sibel Çağlar

facebook-paylas
Yüzleşme
Tarih: 30-04-2021 17:41:00 Güncelleme: 30-04-2021 17:43:00


 

(I have very clear words about the things I believe in)

 

 

 

Anadolu, tarih boyunca medeniyetlerin beşiği, medeniyetlerin kesiştiği aynı zamanda çatıştığı ve uzlaştığı bölgedir. Doğu kültürü ile batı kültürünün, kuzey ile güneyin çatıştığı, güney ile kuzeyin ve doğu ile batının ayracı, aynı zamanda doğu ile batının, güney ile kuzeyin harman olduğu kültürdür Anadolu.

 

Anadolu kültürünün tarih boyunca yerli baş aktörü Türk ve Yunanlılar olmuştur.

 

Kimi zaman Yunan gelenekleri baskın, nobran olmuştur batı ve Akdeniz’in hoşgörü kültürünü Anadolu'ya egemen kılmıştır.

 

Kimi zaman Asya steplerinden bir at başı gibi Anadolu'ya uzanıp Türk gelenekleri baskın nobran olmuştur doğunun sıcak, şefkatli, misafirperver, adil, eşit kan kardeşliği kültürünün, hoşgörüsü, bağışlayıcısıdır.

 

Anadolu tarih içindeki daima ileriye bakan serüvenini kendi yolunu hiç kaybetmemiştir.

 

Ermeni de biziz, Yunan da biziz, Kürt de, Türk de biziz.

 

Anadolu’yu dışardan gelip işgal eden fakat uzun süre tutunamayan emperyalistlerin tuzağına düşen Ermeni isyanlarını ve Türk, Kürt ulusal varlığını doğu illerinden imha ederek Ermeni ulus devleti yaratmak için yapıp ettiklerini yok sayarak, tarihsel olgulardan yokmuş gibi davranarak "gerçek" ortaya çıkarılamaz.

 

Ermeni soykırımını tanı ve özür dile anlayışı, Türk'e "katil milletsin" kabul et anlayışı ne Türk'e, ne Ermeni'ye, Rum'a, Kürt'e, Arap'a huzur getirmez.

 

Yeni yeni başka çatışmaların ateşini yakar güçlü olan ayakta kalır, güçsüz olan tarihten silinir, yok olur gider, Sümer, Asur, Lidya, Frigya vs gibi.

 

Feodal toplum tasfiye edilirken, modern toplumun inşası için ulus devletler kurulurken hiç kuşkusuz Anadolu'da hâkim kültür Türk geleneği ve ulusudur.

 

Anadolu'dan Türk'ü tasfiye ederek kurulması planlanan büyük Ermenistan ve büyük Yunanistan tarihin gerçek duvarına toslamış kafasızlığın bedeli sadece kendilerine değil Türk'e de ağır maliyetleri olmuştur.

 

1871 büyük Fransız Bonapart devrimi ile başlayan ulus devlet süreci dünyada en ağır bedeli Türk'e ödetmiştir. Bilinen iç ve dış çatışmalarda 1900-1923 arasında bin yıldır birlikte kardeşçe yaşadığı Balkan ve Kafkas halkları tarafından 12 milyon civarında Türk öldürülmüş ve 8 milyon civarında Türk Balkanlardan, Kafkaslardan, Arabi topraklardan evinden terk ettirilmiştir.

 

Türklerin Anadolu'ya hâkim ulus olarak girişi 1071 Malazgirt savaşı öncesi de Anadolu'da Türk halkı göçebe olarak vardır.

 

Çökkün, tükenmek üzere olan Romen Diyojen derebeyliğine ölümcül son darbeyi indirmek, Anadolu milletleri Ermeni, Rum ve Kürt halkının Alpaslan'a destek olmasıyla mümkün olmuştur.

 

Alpaslan Anadolu Selçuklu Devleti'nin adil ve kan kardeş düzenini bugünün Maveraun Nehir diye bildiğimiz Fırat ve Dicle hattı boyunca kurduğunu HDP ve AKP BOP'un iki baş proje partisi unutmuşa benziyor.

 

Özellikle bu iki parti Anadolu insanına düşmanlıkta sınır tanımıyor. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilmiş Türk kurtuluş savaşının düşmanı oldukları gerçeğini bugün algılayamadığımız için Anadolu yeniden ateşe verilmek ve büyük Türk katliamlarının önü tekrar açılmak isteniyor.

 

Soykırımla yüzleş diyen HDP siyasileri ve seçmen kitlesinin çoğunluğu Kürtlere soralım…

 

Hakkari'nin yarısı Nasturi'ydi, onlarca da Türk köyü vardı buhar oldular.

 

Tunceli'nin yarısı Ermeniydi, yarısı da Türk'tü kimsenin erişemediği dört dağ içinde ne oldu onlara?

 

Şimdi Irak'ın kuzeyinde IŞID'dan kurtardığınızı söylediğiniz Ezidiler Türkiye'nin doğusunda neden yok olup gittiler?

 

Hangi beylerin konağına satıldı kızları, oğlanları?

 

Neden Mardin'de Midyat'ta isli duvarlar ardında 3-5 Süryani aile kaldı?

 

Neden Kürt halkını yağmacı askerleri haline getiren yarı katliamcı feodal beylerini, karanlık şeyhlerini milli kahraman ilan etmekten vazgeçemiyorsunuz?

 

Hadi Ermenilerin düşmanla iş birliği etme potansiyeli vardı ve işgalci Rus ve Fransız ordusunun askeri oldular potansiyel savaş bölgelerinden ''tehcir'' edildiler Osmanlı'nın bir başka bölgesi Suriye gibi.

 

Nasturilerin, Ezidilerin, Süryanilerin, senin 17 karılı milli beylere haraç vermemekten başka ne suçu vardı?

 

Sen önce Nasturi soykırımının imzacısı, haraççı Mir Bedirhan'ın torunu olmakla övünmekten kop da gel mesela.

 

Kop ki, bugünün Osmanlı Torunlarına iki çift samimi laf edebilesin.

 

Yoksa Ermenilere değil de davana destek olabilecek Ermenilerin aynı şeyin boncuklusu ABD emperyalizminin kıç yalayıcısı milliyetçiliğine ''ben yapmadım bunlar yaptı'' minvalinde göz kırpmanın bütün halklar için aynı kaygıları taşımanızdan geldiğine nasıl inandırabilirsiniz?

 

Uluslararası sermaye tarafından kıyıma uğratılmış Türk-Kürt-Ermeni-Rum halkının her türlü eşit hakkının elbette savunucusuyuz ama eline fırsat geçmemiş ırkçı milliyetçiliğin sadece eline fırsat geçmemiş bir kafatasçı milliyetçilik olduğunu, ırkçılığın (veya dinciliğin) hiçbir insanlık dışı rezilliği ile yüzleşme mantalitesinin olamayacağını, çünkü aksi halde halkını fazla mesaiye bırakamayacağını, biz kendi emperyalistlere kul köle olmuş milliyetçiliğimizden, dinciliğimizden pek iyi biliyoruz zaten.

 

Sen Yüzleş!

 

Tarihin en ağır bedelini ödemiş Türk ulusuna soykırımcı demek ahmaklık değilse bile alçaklıktır...



Bu yazı 10023 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI