Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu...Üç gün liman dördüncü gün seyir..Phuket'te bir cennet plaj..Kamala..
Tarih: 29-03-2014 21:44:00 Güncelleme: 29-03-2014 22:38:00


Sevgili seyir severler merhaba,

Bugün ki yazımda sizlere değişik bir açı yakalamak istedim... Bu nedenle, Phuket Town'dan lokal bus ile seyahat yapacağız. İstikamet,  Kamala plajı.. Kamala plajına ( kişi başı 40 THB) gidecek lokal bus, adanın bütün doğu, orta ve batı bölümünün karayollarını kullanacak.. Bu nedenle de; siz seyir severler için sadece plajı değil, sokakları, yaşamı, araba ve motorları, tuk tuk çeşitlerini ve insanları resimledim ...

Hiç korna çalan duymadık.. Halbuki zaman zaman sıkışıyor trafik ...

Motorcular bizdeki ifade ile kamikaze pilotu sanki..

Genç yaşlı her yaşta insan motor kullanıyor ve bebekler bunların elinde kucağında..

Kaldırımlar motor park alanı ...

Herkes işinde gücünde sokakta aylak aylak dolaşan kimse yok, kahve köşelerinde bekleyen oyun oynayan yok .. Boş ta olanlar ya seyyar satıcı,ya da motorlu taksici.. Evet seyir severler burada tuk tuk fiatının yarısına motorsikletle ulaşım hizmeti de var..

Evleri ve o evlerin içleri dökülen, bakımsız ve kokudan geçilmeyen bir çok yer var ama sokaklar çok temiz.. Hiç çöp atılmıyor yerlere. Tüm pazarcılar ve seyyar satıcıların hepsinin yanında çöp poşetleri var.Yerlerde en ufak çöp bulamazsınız .

Bir şey daha dikkatimi çekti hijyen .. Özellikle turiste yönelik .. Bu konuya hassaslar.. Geçen gün pazarda bir bayandan muzlu - çukulatalı pan cake alıyorum.. Elinde şeffaf naylon eldiven vardı.. Para verdim .. Hemen eldivenini çıkardı.. Para işini halletti .. Sonra tekrar eldivenini giyip işlerine devam etti..

Sevgili seyir severler; resimlerden bir bölümü lokal bus hareket edinceye kadar olan Phuket Town merkezine ait.. Sonra kuzeye doğru yükselen airport yoluna ait.. Burada bir milli kahramanları olan iki bayana ait anıt heykel var.. Oradan batıya dönülerek Kamala plajına gidiliyor.. Bir saat tutuyor yol.. Kamala girişinde de evlerin , doğal yaşamın ve plaj girişinin fotoğraflarını göreceksiniz.. Genelde tek veya iki katlı rengerank evler.. Her yer geniş yapraklı yeşillikler içinde ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kamala plaj girişine öğlen saatlerinde gelebildiğimiz için denizin yaklaşık 15- 20 metre çekildiğini görmüş olduk..Çok ilginç geldi bize..Plaj bayağı uzun..Yaklaşık 45 dakika ( biraz ağır bir yürüyüştü) yürüyerek bütün plajı görüp resimledim ..


Plajın arkası bir sıra restaurant, plaj masajcıları, cafeler ve seyyar satıcılar.. Aslında iyi düşünülmüş bir ihtiyaç ... Sıkılan veya terleyen, acıkan, susayan geçiyor arkaya ... Çok mu gerdi bu ortam sizi hemen geçin masaja.  :)

Bu plaj arkası dükkan sırasının ( diyelim) hemen arkasında 1-2 metre genişliğinde bir yol bütün plaj boyunca devam ediyor ve hemen o yolun yanı da plaj boyu otel-motel-guest house.. Yıldız sayısıda 1-5 arası değişiyor..

Plaj sakinleri içinde ne diyelim.. Ortaya karışık durumu... Plaj ahalisine katılmak istemeyenler sanki ... Hemen plaj arkası otellerin havuzlarından istifade ediyor gördüğüm kadarıyla.. Çünkü plaj ahalisi ile havuz ahalisi farklı insanlar gibi geldi bana... Plaj biraz orta yaşlılar ile orta ve altı gelir seviyeli gibi gözüküyor.. Gençler biraz az gibi geldi... Nerede bu gençler yarın anlarız.  :)

Bu arada plajda iki şezlong, bir şemsiye, bir sehpa standart fiat 200 THB...

Plajın da bol bol fotolarını göreceksiniz ... Dönüşte yine son ( lokal bus) arabaya kalmayın derim.. Gerçi bugün boş döndük ( dönüş kişi başı 50 THB aldı ) sayılır.. Sanırım burası biraz uzak veya başka bir nedenle Phuket Town 'dan geliş müşterisi fazla olmayabilir...

 

 

 

 

 

 

 


Şu ana kadar ki plaj keşif sayımız beş oldu... Bana göre beğeni sırasına göre sıralama Nai Harn, Kata, Kamala......Karon ve Rawai plajları için , araba geçişli olduğundan sıralamaya sokmuyor ve haklarını yemiyorum.  :)

Yarın ev değiştiricek ve Kathu Golf klübü manzaralı evimizden, ünlü Patong plajındaki evimize geçeceğiz.. Bakalım ev nasıl çıkacak.. Patong anlatıldığı kadar güzelmi.. Plajı kadar eğlencesi meşhur diye duyduk... Ne ile karşılaşacağız..

Sevgili seyir severler.. Hepinizin bildiği veya tahmin edebileceği gibi... Bir denizcinin hayatı hep böyledir.. Sürekli yeni bir liman heyecanı... Nasıl bir liman acaba.. Ekmek varmı.. Su varmı.. Sahil imkanları ne durumda .. Emniyetle barınılırmı.. Taze sebze ve meyva bulabilirmiyiz.. Personel mutlu olurmu burada... Limana çıkan selametle gemiye dönermi...

Kaptanın işi zordur anlayacağınız... İçinizde fırtınalar kopar ama size güvenen personelinize bunu hissettirmeden yaşarsınız duygularınızı.. Bir de geride bırakılan eş ve çocukları düşünürsünüz ama bir şey yapamayacağınız için de zaten evdekiler her aradığınızda herşey yolunda sözleriyle sizi kandırır.   :)

Nereden geldik böyle dertli konulara.. Havalandırmaları çalıştırın...

Phuket’ te ki cennet gibi hoş bir  plaj olan Kamala’dan gözlemlerimi içeren  yazım birkaç resim daha vererek sona erecek..ama..Haftaya  yeni limanımız Patong var.... Aldığım istihbarata göre  her açıdan muhteşem  bir liman..

Haftaya görüşmek dileğimle hoşçakalın..

Makinalar tam yol ileri ..

Personel manevra yerlerine..

Manevra yerlerinde kıyafet şort, mayo ve tişört.   :)

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle... 

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..

İsteyen takipçiler diğer yazılarım için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 24238 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI