Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Hayallerin adası Phuket'de ilk saatler..
Tarih: 14-12-2013 13:57:00 Güncelleme: 30-12-2013 00:04:00


Sevgili seyir severler merhaba,

Eveeet....Bugün Chiang Mai 'den Phuket'e uçma günümüz..

Air Asia ile gideceğiz..Hava alanını tanıyorum ve şehire yakın ama biz tedbiri elden bırakmıyacağız ..Oteldeki tur masasından ulaşımımızı sağlamasını rica ettim..200 THB dediler... Kırmızı southew ile 100 THB 'ye gideriz ama bu sefer kendimiz otelden pahalı(!!!) ama rahat gidişi seçtik..

Saat 11.00 de metalik gri bir jeep ile deri koltuklarda keyifle gittik..Ancak keyfimiz fazla değildi..10 dakika sürmedi..

Gelişteki sarı lacivert taksici kulakların yanıyordur herhalde..)))  

 

 

 


Güvenlik geçişini müteakip ikinci katta çıkış kapımızın orada bekledik..Rahat bir bölüm sıkılmadık.. Uçağa 12.40 dan itibaren boarding yapıldı ve 13.30 da kalkıp 15.00 de vardık..

İnincede valizleri aldığımız yerin sol tarafında tuvaletler var..  Dikkat.... O bölgedeki ayaklı standlardan çeşitli Phuket haritalarından almayı unutmayın..

Sevgili seyir severler, uçaktan Phuket havalanına inişi seyretmeyi unutmayın..Masmavi bir sonsuzluktan yani denizden , hemen deniz kıyısındaki havalanına alçalış ve iniş muhteşem... Tadını çıkarmayı unutmayın…

 

 

 


Valizleri aldığımız yerde büyük bir pano ile havalanından Phuket'in tamamına taksi ücretlerini yazıyor..Hemen çıkışta taksi şirketlerinin acentaları var ve size güvenilir taksi hizmeti sunuyorlar ama 100-150 THB daha pahalı..Çıkışta da onlarca taksi şöförü sizi bekliyor..Biz ilk defa gelmemiz nedeniyle güvenilirlik açısından acentayı tercih ettik..Karar sizin..

İlk planlamamızda Phuket 'de ve Samui 'de birer ay kalmayı ve ev tutmayı düşündük.. Ancak sonradan planımız zaman içinde farklılaştı ve iki yerdede onbeşer gün kalmaya karar verdik..

Phuket'e kızımızda geleceği için ev tutma kararımız devam etti ancak Samui de otelde kalmaya karar verdik.. Bu dönem yüksek sezon olduğu içinde ev bulmada sıkıntılar yaşadık. Sonuç olarak 10 gün Kathu'da (adanın tam ortasında) 4 günde Patong 'da ev tutduk..

 

 

 


Kathu'da ki evimiz golf kulüp arazisinde muhteşem manzaralı , yeni ve modern bir ev.. Phuket town 5 km,Patong beach 6 km.. Ulaşım sorunu yok.. Mahalli otobüs ve tuk tuk kullanıyoruz... Ağırlıklı mahalli otobüs...

 

 

Ev tutmayı düşünürseniz en az 6 ay önce irtibata geçmenizi öneririm.. Bu konudaki tecrübelerimi isteyenler ile bilahare mail / telefonla paylaşabilirim..

Sevgili seyir severler ,ilk gece civardaki 7/11 dan acil alışveriş,havuzda keyif ve evimize yerleşme ile geçirdik.. İhtiyaç tespiti ve alışveriş listesi oluşturduk..


Yarından itibaren Phuket Town ve Phuket'in ünlü plajlarını keşfedeceğiz ama önce evimizin bir tadını çıkaralım dimi.. Bu ev tutma işi ile aylarca uğraştık.. Çok zor ... Zor olan nedir.. Bilmediğin bir yerde tamamen sana anlatılan ve emlak şirketlerinin sitelerindeki sanal bilgilerle karar vermek..


Ancak evi gördüğünüzde beklentilerinizi karşılama oranı ne kadar yüksekse elde edilen verim o kadar..


Yakın arkadaşlarım bilir yıllardır düşünürüm ... Foça 'daki yazlığın çatısını kaldırsam ve teras yapsam .. Bitkilerle dolu oturma grubu oluştursam ve köşeyede bir jakuzi koysam ... Bir türlü karar veremedim... Çok iş çıkar.. Belediye  ve komşular ne der...

Bugün ne oldu dersiniz..bizim kiraladığımız evin çatısı yok ve teras size hayalini anlattığımın birebir aynısı çıkmasın mı... İşte büyük ikramiye budur...))))

 

 

Ertesi günümüz; Phuket Town'un keşfi ,alışveriş ,yapılabilecek turların tespiti,yemek ve masaj mekanlarının seçimi ile geçti..

 

 

 

 

 

Phuket Town aslında tüm lokal ulaşımın merkezi.. Adalara turlar buranın limanından kalkıyor.. Adanın tüm plajlarına lokal bus buradan kalkıyor.. Plajlar arası ulaşım tuk tuk ile.. Bu ne manaya geliyor.. Lokal bus ulaşımı mesafeye göre 20-50 THB arası ücretle... Plajlar arası en ucuz tuk tuk 400 THB civarı..  Ekonomi demek...)))

 

 
 


Bu bölgede ki tatilimizin  ilerleyen günlerinde en uygun plajı, bölgede ki en uygun konuşlanma mevkii vb. konularda değerlendirmelerde bulunacağım .... Şu an daha yeni geldim güneşli bölgeye... Biraz keyif yapıyorum veee.... Siz seyir severleri  unutmadan .... Şimdilik gördüklerimi sizler için  aktarıyorum...

 

 
 
 
 

Bu arada bugüne kadar bilmediğimiz bir şey daha öğrendik... Muzun çekirdeği varmış... Burada aldığımız muzlar organik .. Çünkü her yer muz ağacı.. Bizde yol kenarlarında kendiğinden çıkan yeşillikler yerine burada da muz ağacı çıkıyor.. Genelde yeşil muz alıyoruz bir-iki gün içinde sararıyor .. Boyları küçük ama çok lezzetli ve aromalı.. Bir de çekilmemiş karabiber tanesine benziyen  ama biraz daha küçük yuvarlak çekirdekleri var....

Haftaya Phuket plaj keşiflerimizi  yazacağım sizlere.. Şimdilik sizleri hayallerinizle başbaşa bırakıyorum..Hoşçakalın....

İsteyen takipçiler diğer yazılarım için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com

Selam ve sevgilerimle….


Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..

 

 



Bu yazı 23767 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI