Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Chaing Mai..
Tarih: 30-11-2013 05:47:00 Güncelleme: 30-11-2013 05:47:00


Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Chaing Mai..









Sevgili seyir severler merhaba,

Hayat bu sabah bizim için çok erken başlıyor…

Planımız gece saat 03.00 de kalkış, valiz kapama, otelden check out işlemleri ve 04.00 de taksiye binmek.. Her şey planlandığı gibi oldu.. Resepsiyondan taksi istedik, onlar bize 500 THB tutar dediler, biz mesafeyi biliyoruz siz taksimetreli bir taksi çağırın dediğimizde hemen "yes sir"moduna geçtiler.. Gelen taksici kafadan 300 THB istedi, hiç sinirlenmeden, bin arabana ve çalıştır taksimetreni ve de paralı yoldan git havaalanına dedik.. Pek bir bozuldu.. Önceden çalışırsan dersini hoşlarına gitmez tabii.. 25 ve 40 olmak üzere toplam 65 THB oto yol parası 160 THB de taksimetre ücreti verdim.. Taksicinin istediğinin yarısı... Sabah çok erken saat olduğu içinde 20 dakikada geldik.. Bu taksiciler dert.. Ne yapacağız burada..))

Nok Air ile uçtuk ve her şey gayet düzenli ve zamanında yapıldı.. Uçakta ikramlarda vardı.. Sevdik "Nok Air"i.. Gerçi bilet alırken problem yaşadık ve sabah ilk uçakla gelmek zorunda kaldık ama hakkını da verelim.. Organizeler..

Yaşadığım problem şu; Bangkok - Chiang Mai arasını trenle gidecek ve Tayland ın bütün içini yaşayarak ve görerek 14 saatte bu işi yapacaktık.. Ama içimde pek rahat değildi bu planlamada... Uzun bir yolculuk sonuçta... Bir gün Nok Air kampanyası yakaladım bir kaç ay önce bayağı uygun fiyata.. Ne demişler.. Fikrini değiştirmeyen deliler ve ölülerdir dimi.. Sitesinden tüm işlemleri yapıp uçağımızın saati dahil (öğlen 13.00 uçağı) seçip ödemeyi de sanal kredi kartla yaptım.. Olmadı.. Sanal kartı kabul etmedi.. Hiç sevmem sitelerde kart numarası vermeyi ama kızım babacığım herkes yapıyor güvenli bu siteler deyiverince diğer kart bilgilerimle işlemi tamamladım.. Bir de baktım ki ... Gün aynı ... Ama sayfa yenilemede otomatik olarak ilk uçağa satışı yaptı site... Mail atarak hemen “Nok Air “ e durumu izah ettim ama onlarda uçak parasına denk bir maliyet ile değişim olacağı cevabını verince biraz önce öğrendiğiniz gibi kargalar ile birlikte Chiang Mai  de olduk..)))







olursa hemen sürece en baştan başlayın.. Sakın yarım kalan işleminize devam etmeyin..

Bu arada Bangkok ta iki havaalanı var; biri "Suvarnabhumi " diğeri de "Don Muang" . İlki genelde uluslararası olarak, ikincisi de ülke içi ulaşım için kullanılıyor.. Biz Bangkok a geldiğimizde Suvarnabhumi ye geldik, şimdi Don Muang tan buraya uçtuk.. İki havaalanı arasında hiç bir yerde durmayan direk servis yapan otobüs varmış.. Ben ihtiyaç olmadığından kullanmadım ama (Bangkok aktarmalı bir yere gidecek seyir severler için) gerekli olabilir diye bildiriyorum.. Trafik başta olmak üzere tüm olumsuz diğer faktörleri göz önüne aldığımızda bu iyi bir seçenek..

Eveet, sevgili seyir severler.. Neredeyiz... Chiang Mai de.. Burası ilk yazılarımda anlattığım gibi eski başkentlerinden biri Tayland Krallığının.. Ülkenin en kuzeyinde ve Mynmar (eski Burma/Birmanya) ve Laos a komşu ... El işi ürünleri ile meşhur.. Bir de gece kurulan pazarlarıyla...

Daha önceden tüm istihbaratımız var.. Kamyonetten bozma taksi dolmuş benzeri kırmızı renkli "southew "denilen araçlar varmış ve normal taksi çok yokmuş havaalanında ve 100 THB ye gidiyormuş şehir içine.... Çok yorgunuz ve çıkışta bir baktık taksi ofisi… Sorduk 50 THB hizmet bedeli alıyor.. Düşündüm otel 8-9 km taksimetre ne yazabilir ki.. elimizde Thai dili adreste var.. Takside sarı-lacivert renkli  ve kısa yoldan gidelim istedik... Şoför ve ofiste ki yetkili adresi bildiklerini söyledi.. Hiç uğraşmayalım kırmızı taksi/dolmuşlarla ve bir an önce otele gidelim dedik.. Tabii şoför 10 dakikada gidilecek yolu bizi bütün şehri gezdirerek yarım saatte götürdü.. 170 THB yazdı taksimetre .... Bozuğumda yok deyince bahşişli  200 THB verdim... Tayland  ta sarı lacivert taksiye binilmeyecek çok uzatıyor işi...))))











Sabah otele erken gidince check-in saatine kadar havuzda keyif yaptık.. Odamıza yerleştikten sonra günü kaybetmeyelim diye hemen şehir turuna çıktık.. Tabii ulaşım kırmızı renkli dolmuş gibi çalışan southew  lerle... Genelde şehir içi mesafeye göre kişi başı 30-40 THB ücret alıyorlar.. Gündüz müşteri bol iken dolmuş mantığı ile geceleri de taksi gibi çalışıyorlar...











Chiang Mai şehrinin gezilecek yeri; kare biçiminde surla çevrili (etrafı su kanalı olan) bir old city ve yakın çevresinde ki pazar ve alışveriş mekanları ile nehir kıyısındaki restaurantlardan müteşekkil ... Küçük ve sevimli bir şehir... WAT ları (Tapınak) çok bol bir şehir...











Sizin için şehir haritasının resmini çektim daha iyi anlarsınız şehiri... Haritada ortada mavi kare yukarıda bahsettiğim old city...  Yanda da nehiri göreceksiniz.. Baktığınızda nehirin sağ tarafı (haritanın kenar tarafı) güzel restaurantların olduğu yer.. Gece pazarı old city ile nehir arasında kalan bölgede.. Her akşam... Old city nin güneyinde (karenin dışında) cumartesi gece pazarı, karenin içinde ve tam ortadan geçen (doğu-batı istikametinde) yolda da pazar gecesinin pazarı kuruluyor...











Genel manada şehir için bilgi ve görgümüz olsun diye Old City nin tam ortasından geçen caddeyi baştan sona gezdik.. Yorulunca da masaj yaptırıp bir saat dinlendik.. Tekrar gezmeye başladık ve ünlü gece pazarlarına gittik..

Gece pazarı çok canlı ve el işi ürünler her yerde.. Birde o kadar çok yemek satıcısı var ki.. Ne yiyeceğinizi seçmekte zorlanıyorsunuz.. Bize bu konuda önerilerde bulunan arkadaşımız Serdar Erdamar ın kulağını çınlatarak mükellef tadlar denedik.. Herkes gibi sokak menülerinden.. Sanıyorum bu ülkede kimse evinde yemek yapmıyordur herhalde..)))











Artık gezecek halimiz kalmayınca otele dönüş için bir kırmızı southew çevirdik ve kısa bir pazarlık sonucu 100 THB ye anlaştık.. Ama şoför sanki biraz alkollü gibi geldi bize.. Arabayı da çok sert kullanıyor ve araba sürekli tekliyor.. Ani bir hareketle benzinciye girdi ve araba stop etti.. Şoför benden yol ücretini istedi ve o kadar paraya benzin alıp yola devam etti.. Yolda japon genç bir çifti de aldı.. Biraz sonra bir sokak yemekçisinin önünde durdu.. Japonlardan paralarını istedi.. O paraya da yemeğini ödedi ve bize dönüp siz nereye gidecektiniz demesin mi... Yapacak birşey yok adamın haline biz ve Japonlar bastık kahkahayı..  Sarhoş şöför de bizle birlikte gülüyor.. Neyse şoför gülerken ayıldı ve sorry diyerek bizi otelimize bıraktı ama aklımız hala Japon genç çiftte ..)))

Chiang Mai den herkese sevgilerle... Haftaya şehrin detayları ile birlikte olacağız..

İsteyen blog takipçileri için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com

Selam ve sevgilerimle….



Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık, özgürlük, sevgi, aile, güvenilir dostlar... her ne sizi mutlu kılıyorsa..



Bu yazı 22995 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI