Bugun...


Dr. Abdullah Köktürk

facebook-paylas
Kolayı Var!
Tarih: 31-12-2020 19:57:00 Güncelleme: 01-01-2021 13:44:00


AKP Hükümeti için zor veya imkânsız diye bir şey yok. Aklına esen her işi kılıfına uydurup kolaylamayı çok iyi beceriyor. Gerektiğinde hukuku kullanıyor, hukukun çevresinden dolaşıyor, hukuku eğip bükemediğinde ise kanunları meclis çoğunluğuna dayanarak değiştiriyor. Çok zorda kalırsa hukuku bile tanımıyor.

 

Örneğin bir ihaleyi serbest rekabet kurallarına aykırı olarak yandaş firmaya vermekte zorlanırsa, İhale kanunu değiştiriyor. Yine zorlanırsa kolayı var, şirkete uygun ihale şartnamesi hazırlıyor.

 

Yandaşların çocukları Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe gibi üniversitelere mi giremiyor? Üniversite bitirince devlet memurluğu sınavlarını mı kazanamıyor? Kolayı var, soruları veriyor. Çalınmış sorularla girilmiş üniversite mi bitirilemiyor? Kolayı var sahte diploma hazırlatıyor. Dışişleri veya kaymakamlık gibi devlet kadroları için puanları mı yetersiz? Kolayı var, diğer yüksek puanlıların mülakat puanlarını düşürüyor.

 

İç ve dış politikada ABD ve İsrail’in politikalarına hizmet etmek istiyor ama bazı askerlerin buna karşı çıkacağını mı düşünüyoruz? Kolayı var, bu askerleri üretilmiş sahte belgelerle senelerce hapiste tutuyor. Bazı askerler bu işten onları mı sorumlu tutuyor? Kolayı var, işi bir terörist tarikatın üzerine yıkıp temize çıkıyor.

 

Bu yapılanlar kamuoyunda konuşulmaya mı başlandı? Kolayı var, medyayı ele geçiriyor. Medya kurdurduğu yandaş iş adamlarının parası mı yetersiz kalıyor? Kolayı var, devlet bankalarından milyarlarca kredi verdiriyor. Şirket krediyi mi ödeyemedi? Kolayı var, şirketin vergi borçlarını sıfırlıyor. Şirket yine mi zorlanıyor? Kolayı var, OYAK’a şirket satışı gibi gösterip, OYAK’taki asker paralarını bu şirkete peşkeş çekiyor, subay, astsubayın paralarını bu medyaya sermaye yapıyor. Yine mi kesmedi? Kolayı var sol görünümlü, sağ medya, ulusalcı görünümlü küreselci medya yaratıyor.

 

İnsanlar isyan mı etmeye başladı? Kolayı var tüm muhalifleri terörist olarak yaftalıyor. Direniş artmaya mı başladı? Kolayı var? Şiddeti arttırıyor, insanların yaşam hakkını diğer hakların önünde görmesini sağlıyor.

 

Covit-19 ile mücadelede başarısız mı olundu? Kolayı var, vaka sayılarını düşük gösteriyor. Vaka sayıları saklanamaz hale mi geldi? Vaka sayılarını açıklamayı bırakıp, hasta sayılarını açıklıyor. Ölümler çığ gibi mi büyüyor? Kolayı var, ölüm sayılarını değiştiriyor.

 

Bu kadar düzenbazlıkla bu partinin seçimleri kaybetmesi gerekir diye düşünürseniz yanılırsınız. Çünkü seçimi kaybetmemek için mühürsüz sahte oy kullandırıyor. Yine de kaybetmek üzereyse kolayı var, seçim sonuçlarını kendi lehine değiştiriyor.

 

Enflasyon yüzde seksenleri mi buldu? Kolayı var, istatistiklerle oynuyor. Rakamları düşük gösteriyor. Ancak fakirin yediği yağ ve yumurta fiyatlarını istatistik kurumu belirlemiyor. Zaten asgari ücretle çalışan fakir çocuğu işsiz kalıyor, genç işsizler çığ gibi büyüyor. Hükümet kolaya kaçıp işsizlik rakamlarını düşük gösteriyor. Ancak bu sahte rakamlar gençlere iş bulmayı sağlamıyor. Fakir gençlerin kini büyüyor.

 

Dickens’ın İki Şehrin Hikayesi’nde, Fransız Devrimi öncesi Paris varoşlarında örgü ören kadınlar gibi, bir yerlerde ilmekler atılıyor olabilir. AKP’nin gerçek hayatta yaşanan enflasyon, genç işsizliği ve artan fakirlikle 2021’de işi bu sefer o kadar kolay gözükmüyor.



Bu yazı 12590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI