Bugun...



Para Bitti, Kömür Gitti

Bütçede para kalmayınca kömür dağıtımı aksadı

facebook-paylas
Güncelleme: 25-12-2017 09:06:09 Tarih: 25-12-2017 09:01

Para Bitti, Kömür Gitti

AKP’nin  iktidara geldikten sonra uygulamaya koyduğu ve oy potansiyeli açısından büyük önem verdiği ‘bedava kömür’ dağıtımında bu yıl kriz yaşandı.

 

Bazı illere yeterince kömür gitmeyince, vatandaşlar şikâyetlerini milletvekillerine iletti. Konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Eroğan’ın da katıldığı son milletvekili toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, aksamanın giderilmesi talimatı verdi. Ancak sorunun devam ettiği saptandı.

 

Konu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a aktarıldı. Bozdağ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sorunun nedenini sordu. Bozdağ’a, bazı kömür ocaklarında yaşanan üretim sorunu nedeniyle gecikme yaşandığı, çıkartılan kömürün demiryolu ile diğer illere ulaştırılmasında da zamanlamanın gerisinde kalındığı bilgisi verildi.

 

Bozdağ’ın sorunun derhal çözülmesini istediği ve “15 yıldır aksatmadan sürdürdüğümüz bir icraatın şimdi neden yapılamadığını vatandaşa izah edemeyiz” dediği öğrenildi.

 

Aksamanın ekonomide yaşanan kriz yüzünden bütçede yeteri kadar para olmamasının sebep olduğu bilgisi ulaştı. Aynı sorun şu an makarna dağıtımında yaşanmıyor. Ancak parasını alamayan bazı makarna üreticilerinin makarna vermeyi kesebileceği söyleniyor.

 

Kömür ve makarna yardımları Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı bütçesinden karşılanıyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesinin genel bütçede 6. Sırada ve Eğitim, Sağlık gibi bir çok önemli bakanlığın önünde. 2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesi 24 milyar 300 milyon TL olmuştu. 2018 yılında bu rakamın 27 milyarın üzerinde olacağı öngörülmekteydi.

 




Bu haber 1341 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI