Bugun...



Game Over: Milletle 5 Senedir Oynadılar

Anayasa Mahkemesi karar verdi. Balyoz mahkumları serbest bırakılacak

facebook-paylas
Güncelleme: 18-06-2014 19:45:31 Tarih: 18-06-2014 18:30

Game Over: Milletle 5 Senedir Oynadılar

AYM Balyoz Davası'nda sanıkların haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi. Karar, Kartal 4.Ağır Ceza veya Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Tahliye kararlarını ilgili mahkeme verecek. Bu gece ya da yarın sabahtan itibaren tahliyelerin başlaması bekleniyor.

 

Aşağıda Genel Yayın Yönetmenimiz Abdullah Köktürk'ün Ocak 2014 de Balyoz Davası hakkında yazdığı yazı bulunmakta.

 

 

 

 

GAME OVER

2007 yılından beri devam eden ve birçok davanın birleşiminden oluşan, kısaca Ergenekon ve Balyoz davaları olarak bilinen soruşturma/tutuklama ve yargılamaların sonuna geldiği görülmektedir.

Bu davaları yakından izleyenlerin de bildiği gibi yargılanan ve çoğu kurmay subay (bunların da çoğu deniz subayı) olan sanıklar neredeyse tamamı digital belgelerle oluşturulmuş deliller ile tutuklanmışlardır. Bunların sahteciliği üzerine çok şey yazıldığı ve bunlar belgelendiği için bunların üzerinde durmayacağım.

Önemli olan bu davalar niye başladı? Neye hizmet etti? Şimdi niye bitiriliyor? Bu soruların cevabı bulunabilirse sahte delillerin de kimler tarafından hazırlandığı konusunda bazı karanlık noktalar aydınlatılabilir.

Davanın bittiği zamanlamaya bakılır ise bu davaların hizmet ettiği konjonktürün artık değiştiği görülmektedir. Bu durum ise Ortadoğu’da planların değişmesidir. Büyük olasılıkla ABD’nin de isteği ve desteği ile bazı Arap ülkelerinde başlayan rejim değişiklikleri ve bununla bağlantılı Türkiye içinde bazı (anayasa dahil) değişikliklerin planlandığı gibi yürümediği/yürüyemeyeceği görülmüştür. Bunun başlıca sebeplerinden birisi Suriye’de Esad rejimi ve Suriye halkının bu planlara karşı dış desteklerinin de yardımı ile sağlam durmaları olduğu gibi, İran ile ABD arasında yaşanan yumuşama da olabilir. Ne olursa olsun gerçek olan işlerin planlandığı gibi yürümediğidir.

Büyük olasılıkla Türkiye’nin asker ve sivil  yöneticilerinin inandırıldıkları durum, planlar istediği gibi yürüseydi Türkiye’nin bölge gücü olacağı idi. Biraz strateji bilgisi olan bunun olamayacağını görebilirdi ama Türk yöneticiler basiretsiz ve bilgisiz olduğu için buna inandırılmış olabilirler. Bu geleceği yapma planı üzerine belgelerin çoğunun Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve Donanma Komutanlığı kadrolarınca hazırlanmış olması büyük bir olasılıktır.

Kürt aydınlar, KCK davaları ile hareketsiz hale getirilirken, Türk aydınlar da bu davalar ile felç edilmek istenmiş olabilir. Büyük olasılıkla da bu işte Deniz Kuvvetlerinin kullanılmış olması Deniz Kuvvetlerini güçsüz düşürmek yerine görece küçük bir kuvvet olan Deniz Kuvvetlerinin buna daha kolay ikna edilmiş olmasıdır.

Şimdi ise oyun bitmiştir. İş cenazenin ortadan kaldırılmasındadır. KCK tutukluları hızla tahliye edilmektedir. Hükümet büyük olasılıkla Ergenekon ve Balyoz davaları için de bir çıkış yolu bulacak ve kısa zaman içinde bu davalarda tutuklu ve hükümlü kimse kalmayacaktır.  Verilebilecek kişi başı milyonlarca TL’yı bulacak  tazminatlar çekilen acıları geri getirmese de, sıkıntılara merhem olacaktır.

Game Over olmuş oyun bitmiştir ama bu davaların gerçek yüzü ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye üzerinde yeni oyunlar planlanmaya devam edecektir.

4 Ocak 2014/www.aynahaber.org

 




Bu haber 3055 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI