Bugun...



Dilipak Işık Hızını Aştı

Abdurrahman Dilipak: Saniyede 300.000 km hızla giden silahlar yapıyoruz

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2017 21:45

Dilipak Işık Hızını Aştı

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin ışık hızının üzerinde bir hızla giden mermileri ateşleyen silahlar ürettiğini iddia etti.

 

Dilipak, Twitter mesajında "Namlusuz, patlayıcısız, mermisiz top yapıyoruz, yapıyorlar, saniyede 300.000 km hızla giden ve 300 Km etkili silahlar" dedi.

 

Işık hızının kesin değeri saniyede 299.792.458 metre olarak biliniyor.

 

Oysa Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda (SSDF) biriken ait 5,7 milyar doların Savunma maksatları ile harcanmadığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na aktarılmadığı biliniyor. En son ise KHK ile 3 milyar TL, Türkiye Varlık Varlık Fonuna devredilmişti.

Bu konuda aynahaber.org un 22 Haziran 2015 tarihli haberinde bu durum ortaya çıkarılmıştı. Haber aşağıda.

“Gelirleri arasında şans oyunları, gelir ve gider vergisi, yakıt tüketim vergisi, alkol ve tütün mamullerinden alınan paylar ve hafif ateşli silahlardan elde edilen gelirler de bulunduğu Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda (SSDF) biriken paraların amacı dışında harcandığı belirlendi. ATAK Helikopterinden, ALTAY Tank Projesine, Milli Piyade Tüfeği teslimatlarından, MİLGEM Projesine kadar birçok önemli projenin hayata geçirilmesinde en önemli kaynak olan Savunma Sanayii Destekleme Fonunda biriken paraların Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na aktarılmadığı ortaya çıktı. Türkiye’nin savunması açısından kritik önemdeki Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ait 5,7 milyar dolarının Hazine’de tutulduğu belirlendi. Skandal Savunma Sanayi Müsteşarlığının (SSM) 2014 Faaliyet Raporu’nda ortaya çıktı.

SSM’nin 2014 faaliyet raporunda 28. sayfada bu durum şu cümlelerle aktarılıyor; “SSDF hesaplarına giriş yapan kaynak açısından son yıllarda görülen düşmenin nedeni, Fon gelirlerinin azalması değil, tahakkuk etmiş Fon alacaklarının Hazine tarafından aktarılmamış olmasıdır. Etkin bir nakit yönetimi gerçekleştirmek amacıyla Hazine Müsteşarlığı ile koordinasyon içerisinde çalışılmaktadır. Halihazırda Fonun Hazine nezdinde tahakkuk etmiş aktarılmayı bekleyen yaklaşık 5,7 milyar ABD Doları kaynağı vardır”.

Uzmanlar SSDF’de biriken ancak SSM ‘ne aktarılmayan paralar yüzünden savunma projelerinin sıkıntıya düştüğünü belirtiyorlar. SSDF’nda biriken paranın Aksaray’ın yapımı ve Suriyeli mülteciler dahil birçok projenin gerçekleştirilmesinde kullanılmış olabileceğini belirtiyorlar.”




Bu haber 3762 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI