Bugun...



Yavaş Kumpası Ters Yüz Etti

Eski CHP’li ve ATO Başkanı Sinan Aygün’ün ortaya attığı 25 milyonluk rüşvet iddiası ters tepti

facebook-paylas
Tarih: 24-12-2019 12:23

Yavaş Kumpası Ters Yüz Etti

 

TOGO İkiz Kuleleri mühürlenince Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye meclis üyelerini kendisinden 25 milyon lira rüşvet istemekle suçlayan eski CHP milletvekili Sinan Aygün tarafından kurulan ve yandaş medya aracılığı ile sürdürülen kumpas geri tepmeye başladı. Sinan Aygün ilk gün rüşvet dediği lafını geri alarak “benden rüşvet istemediler, okul için istediler” diye konuşmaya başladı.

 

Mansur Yavaş ise, "Bir kumpasın peşindeler. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım” dedi.

 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Sinan Aygün’ün suç duyurusundan sonra Mansur Yavaş’ın meclis üyeleriyle görüştüğünü ve meclis üyelerinin Yavaş’a şu bilgiyi aktardığını yazdı: “Plan notunda 32 derslikli bir okul yapılması sözü verildiğini, ama okulun yapılmadığını hatırlattık. ‘Vali bey gerek yok dedi, biz de yapmadık’ karşılığını aldık. Biz de belediye için okul yerine başka bir hizmeti üslenebileceklerini söyledik. 25 milyon rakamı 32 derslikli bir okulun maliyeti konuşulurken geçti.”

 

Mansur Yavaş: Bir Kumpasın Peşindeler

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Sinan Aygün’den 25 milyon lira istediği yönündeki iddialara TELE 1’de şöyle yanıt verdi: “Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar. Bu yapılan yer için okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada (belediye meclis üyelerini kastederek) ‘Okul ne kadara olur?’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım.”




Bu haber 1993 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI