Bugun...



Renault Direnişi TOFAŞ’a da Sıçradı

22 Saattir Sendika ağalığına ve düşük ücretlere karşı işbaşı yapmayarak direnen Renault işçilerine destek için TOFAŞ işçileri de işi bıraktı

facebook-paylas
Güncelleme: 23-11-2017 12:46:34 Tarih: 30-11--0001 00:00

Renault Direnişi TOFAŞ’a da Sıçradı

Bursa'da dalga dalga yayılan metal işçilerinin direnişi, üretim durdurma eylemleriyle sürüyor. Gece Renault'ta üretimi durduran ve yaklaşık 22 saattir üretim yapmayan işçilerin ardından Tofaş'ta da üretim durduruldu.

 

Türk Metal Sendikası'na üye metal işçileri, sendikanın patron sendikası MESS ile yaptığı toplu sözleşmeye itiraz etmiş ve işçiden yana yeni bir sözleşme yapılmasını istemişti. Haftalardır mücadelelerini sürdüren metal işçileri, taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine direnişi büyütmüş ve gece saatlerinde Renault'ta üretimi durdurmuştu. 5 binden fazla metal işçisinin çalıştığı Renault'ta işçilerin bu kararlı direnişi, başta Bursa olmak üzere diğer tüm metal fabrikalarında da büyük yankı uyandırdı.

 

Bugün Coşkunöz, Delphi, Ototrim, Farba, Mako, Maysan Mando ve SKT'nin de aralarında olduğu çok sayıda fabrikada eylemler yapıldı. İşçiler vardiyalarının ardından Renault işçilerine destek olmak üzere toplu şekilde fabrika bahçesine geldi. Renault'ta başlayan direniş, Diniz Johnson Controls'e de sıçramış, burada da üretim durdurulmuştu.

 

TOFAŞ İŞÇİSİ DE ÜRETİMİ DURDURDU

 

Tüm bunlar yaşanırken Tofaş'ta B vardiyasında çalışan işçiler üretimi durdurdu. Servislerin kalkmasına izin vermeyen işçiler, idari bina önünde toplanıyor. Ayrıca işçiler, ailelerini ve diğer vardiyarlarda çalışan ve evlerinde olan metal işçilerini de fabrikadaki direnişe çağırıyor. İşçiler sloganlarla idari bina önünde bekleyişini sürdürüyor.

 

RENAULT İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ

 

Renault işçisinin talepleri üç başlıkta toplanıyor;

 

1- Hiçbir elemanın işten çıkartılmamamaı.

2- Türk Metal'e geri dönüş olmaması.

3- Bosch'ta alınanların aynısının alınması.




Bu haber 2111 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI