Bugun...



CHP’nin Adayı Muharrem İnce

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olacağı kesin gibi

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2018 22:46

CHP’nin Adayı Muharrem İnce

CHP grup toplantısında İlhan Kesici, "Muharrem İnce'nin adaylığı kesin gibi." dedi. Partisinin Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kesici, “Dün akşam itibariyle Muharrem İnce adı öne çıktı. Tahmin ediyorum yetkili arkadaşlarla konuşmuşlar” dedi.

 

Muhharrem İnce Kimdir?

 

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’de Zekiye – Şerif İnce çiftinin çocukları olarak Yalova’nın Elmalık köyünde dünyaya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak seçilmiş ve içinde bulunduğumuz 23. dönemde de milletvekilliği görevine devam etmektedir.

 

İlk ve orta öğrenimini Yalova’da bitiren İnce, lisans eğitimini Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak olarak birden fazla lisede görev almasının yanı sıra özel dershanelerde de eğitmenlik görevi yaptı. Bir süre Yalovaspor‘un basın sözcüğü görevinde bulunan İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de bulundu.

 

2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM‘ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. TBMM’de 25 Aralık 2009 tarihinde yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin çalışmalarını 10 dakikada özetlediği konuşma internette paylaşılma rekorları kırdı, bir çok gazete ve derginin internet sitesinde yüzbini aşkın yorum aldı. 13 Haz 2011 ve Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

Ülkü İnce ile evli ve Salih Arda İnce adında bir oğlu olan Muharrem İnce, hâlen TBMM’deki milletvekilliği görevine devam etmekte aynı zamanda da CHP Grup Başkan vekilliği görevini yürütmektedir. 2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” adlı bir kitap yazmıştır.

 

Niye Muharrem İnce?

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şubat 2018’de yaptığı "Adalet ve Cesaret" temalı 36. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçilmiş,  CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy almıştı. Bu seçimden önce İnce Kılıçdaroğlu hakkında çok ağır sözler sarfetmişti.

 

Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi aday göstererek bir taşla iki kuş vuracağı söyleniyor. CHP içindeki muhaliflerce İnce’nin genel başkanlığında CHP’nin daha çok oy alacağını söyleyenleri susturmak için İnce’yi aday gösterdiğini söyleyenler olduğu kadar, İnce’nin kazanması ile başarının CHP hanesine yazılacağı ancak İnce’nin kaybetmesi ile milletvekili de olamayacağını ve Kılıçdaroğlu’nun en büyük rakibini diskalifiye edeceği de konuşuluyor.




Bu haber 1818 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI