Bugun...



Biden AKP’ye Hukuk’u Hatırlattı

ABD’de Joe Biden’ın Başkan seçilmesi üzerine AKP liberal özgürlüklere göz kırpmaya başladı

facebook-paylas
Güncelleme: 13-11-2020 22:41:28 Tarih: 13-11-2020 22:25

Biden AKP’ye Hukuk’u Hatırlattı

Partisinin Tekirdağ İl Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide dünyanın ve ülkemizin içinde geçtiği süreçte yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğimizi paylaşmıştık. İlgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve işbirliği halinde ekonomide ve hukukta yeni reform dönemi başlatıyoruz. Yeni bir seferberlik başlatıyoruz” dedi.

 

Erdoğan’ın konuşmasındaki, “Yeni reform paketleriyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Meclis'imizde bunlara öncelik için gayret göstereceğiz. İnsan hakları eylem planına ehemmiyet veriyoruz. Temel hakların korunmasından, mülkiyet hakkına kadar pek çok ilave hükümleri istişare ederek bu eylem planına ekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuştuğumuz siyasi uzmanlar ise; “Locke'cu Liberalizm'de üç hak önemlidir; Bunlar; "Yaşam hakkı, mülkiyet hakkı ve hürriyet"tir. Yaşam hakkı ve hürriyetler hukuk içinde, mülkiyet hakkı da ekonomi içinde çözümlenir. Bugünkü iktidarın hukuk ve ekonomide reform söylemi liberalizme döneceğiz diyerek abd deki Bidenci dönüşüme biz hazırız mesajıdır. Halk Bank'tan sorumlu Berat Albayrak'ın istifası ve eski Halkbank müdürü İstanbul borsa başkanının görevden alınması da bu konuyla ilgilidir. 4 yıla yakındır içerde olan Osman Kavala'nın hapisten çıkarılacak olması da aynı şekilde değerlendirilmelidir. AKP''nin bu kadar hızlı esnek konum alması iyi niyetinden değil, kemiksiz ABD emperyalizmine bağlılıktandır. Olacak olan, mülkiyet hakkının korunması ancak hürriyetlerin gözardı edilmesidir. Ne kadar dönerlerse dönsün AKP’nin otoriter bir rejimden, özgür bir rejime dönüşmesi mümkün değildir” şeklinde görüş belirttiler.




Bu haber 1257 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI