Bugun...



Bakanlık İşini Yapsa Bunlar Olmayacak

Aile Bakanlığı kömür dağıtmaktan asli işini unuttu

facebook-paylas
Tarih: 21-01-2018 20:45

Bakanlık İşini Yapsa Bunlar Olmayacak

Türkiye, İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığını Hürriyet'in 17 Ocak tarihli haberiyle öğrenmişti.

 

Kayıtlara göre, hamile oldukları tespit edilen çocukların 77’si 15 yaşın üstünde. 38 çocuğun ise 15 yaşından önce hamile kaldıkları anlaşılmıştı. Yasal zorunluluğa rağmen bu kayıtların polise bildirilmediği, savcılığın talebiyle sorumlu başhekim yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istendiği, valiliğin ise 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında bu izni vermediği görülmüştü.

 

Valiliğin kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne 2 Ocak'ta başvuran avukat Erkan Akça, çocuk istismarına yönelik vakaların adli makamlara bildirilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı. Durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldığı ve görev yerinin değiştirildiği de öne sürülmüştü.

 

Asli işi çocukların ve ailenin korunması olan Aile Bakanlığı’nın kömür ve makarna dağıtmaktan bu konuya uzun müddet sessiz kalması da sorunun başka bir boyutunu gösteriyor.

 

Beklenen ise,  bir hastanede 115 çocuk doğum yapıyorsa Aile Bakanlığı’nın tüm Türkiye’deki hastanelerden gerekli bilgileri alıp bunu kamuoyu ile paylaşması ve gerekli önlemleri almasıdır.




Bu haber 3138 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI