Bugun...


Sitare Şahin

facebook-paylas
Ah Benim Zavallı Halkım
Tarih: 22-12-2020 23:23:00 Güncelleme: 22-12-2020 23:23:00


 

Ah benim zavallı halkım, kiminiz yetmez ama evet dediniz, kiminiz Müslüman bunlar haram yemez dediniz ve koştura koştura oylarınızı verdiniz. Size ileri demokrasi sözü hatta eşcinsellerin dahi yaşam haklarına saygı duyulacağı söylendi inandınız. Ah benim zavallı halkım.

 

Yetmedi, daha sonra ‘’demokrasi yürümüyor mecliste konuşup konuşup karara varamıyorlar biz tek kişi karar versin istiyoruz” dediniz. İlk karar özelleştirmeler oldu. Sesin çıkmadı. Çünkü; ‘’devlet ticaret yapmaz özelleştirilmeli her şey’’ demişlerdi. Başına ne geldiğini bir türlü fark edemedin zavallı halkım.

 

Sektörü ele geçirenler devlet bankalarını kredi alıyorum ayaklarında yediler bitirdiler. Yetmedi zam üzerine zam yaptılar yine sesin çıkmadı zavallı halkım, 5 vakit namazlarını medya eşliğinde kıldılar ne kadar mükemmel Müslüman olduklarını gösterdiler sen de ’’öf be ne Müslümanlar’’ deyip sokak taşlarını sayarak eve gittin. Hemen TRT’yi açıp zevkle seyrettin, hiç şüphe etmedin, hiç düşünmedin, duyduğunu yorumlamadın zavallı halkım. Sana bunlar öğretilmişti senelerdir. Senin de pek derdin değildi değil mi zavallı halkım? Küçücük pencerenden görebildiklerinden pek memnun huzurla uyudun değil mi zavallı halkım?

Büyük bir saray yapılmaya başlandı Osmanlı özentileri tarafından, “itibardan tasarruf olmaz ama siz tasarruf etmeye devam edin’’ dendi. Biri de Hz. Muhammet’ten dem vurarak bir hırkası vardı türünden bir şeyler söyleyerek, “fakirler utanmasın gocunmasın bu bir imtihandır öbür taraftaki cenneti böyle hak etmeye bakın” deyince, hepiniz kimbilir sivri uçlu memeli her an bekareti yenilenecek olan hurileri düşünüp, mutlu mutlu uydunuz değil mi zavallı halkım?

 

Kuran için bu kitabın tek cümlesini bile yazamazsınız bu kitap açılır diyenler bir türlü o kitabı 1400 yıldır açamadılar değil mi zavallı halkım? Belki açılabilse idi bu kadar cahil kalmayabilirdin. Ayrıca beyin belki de biraz çalışmaya başlayıp kendi kendine yorumlar bile yapabilecek hale gelir miydi acaba benim zavallı halkım?

 

İkinci yazlık köşk büyütülüp saray haline getirildiğinde de, “eh o kadar çalışıyor yazın dinlenecek’’ dediniz değil mi zavallı halkım? Kendinin kaç yıldır bir gün bile tatil yapmadığını yapamadığını düşünmek istemeyerek. Üçüncü saraya sıra geldiğinde biraz irkildin ama ‘’gerekiyor’’ demek işine geldi ve imar kanununu çiğnenip kıyı kenar çizgisine koca bir saray yaptılar. Zavallıların çocukluğu çok yoksulluk ve birazda itilip kakılmayla geçmiş olmalı ki, saraylara doyamıyorlar hatta pek çok yerde belediye sarayları, valilik sarayları da yapıyorlardı aşağılık kompleksi o kadar yoğun yaşanıyordu ki okumuş yazmış takımından nefret ediyorlar onları ezmek istiyorlardı sen zavallı halkım sadece baktın yine, düşünmedin, anlamadın, yorumlamadın.

 

Osmanlının kaybettiği adalarının tamamını Atatürk kurtaramadı diye Atatürk’e sövüp saydıklarında Lozan’ın gizli maddeleri var hepsini alacağız palavraları ile mışıl mışıl uyutulurken sen, 14 ada ve kayalığı Yunanlılar yerleşim alanı ilan ettiler, kiliselerini yaptılar, ordusunu da getirip koydu ama biz bir türlü sizi inandıramadık değil mi?

 

Ortadoğululaşma hızla sürerken uyduruk bir başörtüsü materyalini öyle bir tezgahlayıp bu zavallı köle kadınları sokaklara döktüler ki, siyasi İslamcılar istediklerini alsınlar diye, ama sen farkında bile olmadan uyumaya devam edip oğluna Arapça dualar öğreterek ne olduğunu bilmediği’’ duaları öğrensin ki mezarımızda okur’’ deyip uyumaya devam ettin, derken Atatürk’ün senin için bin bir zahmetle kurduğu işletmelerin hepsinin satılmasına ve bu ürünlerin dışarıdan alınmasına da pek tepki göstermedin. Hani sesini duymadık zavallı halkım. 

 

Sen rahat edesin diye yandaşlarına yollar köprüler tüneller yaptırdı. Eh bunları cebinden yaptırmadı herhalde. Sen gururla bakıp daha önce var mıydı niye yapmadılar diye kasım kasım kasılırken, senin belki de bir kez bile geçmeyeceğin yollara ödediğin paradan bihaber uyumaya devam ettin.

 

Doğal gaz satıldı, enerji satıldı, tank palet fabrikası satıldı ve daha yüzlercesi. Sen bakıp bakıp’’ masrafımız çok, emperyalistler rahat vermiyor terörle savaşıyoruz’’ diyerek kendine ninni söylemeye devam ettin. Partinin Amerikan projesi olduğunu söyleyenlere küfrederek yaşadın. Yazacak çok şey var ama yerimiz dar zavallı halkım,

 

Sizlere corona nedeni ile cumhurbaşkanlığının hediyesidir diyerek kolonya gönderdiler, sevinerek aldın. Hem de ‘’en iyi marka Pereja imiş’’ dedin ama hiç düşünmedin değil mi ona verilen paraların senin cebinden çıktığını? Söyledik inandıramadık seni ey zavallı  halkım. Yetmedi 60 000 kişilik cami yaptırıp onu da kapıda yaptığı konuşma ile siyasete bulaştırıp, yanında taşıdığı iki ayaklı muska da, o konuşma yapılırken mekanı terk etmesi gerekirken, sarığı ile orada öylece sıkılmadan poz verdi ve zavallı halkım senin umurunda bile olmadı değil mi?

 

Katar, başkanımıza uçak hediye etti hiç düşünmedin değil mi yahu bu vatandaşlar koca uçağı niye hediye ediyorlar diyemedin zavallı halkım, “biz halkız bize niye bilgi vermiyorsun diyemedin’’ diliniz bir yerinize kaçmıştı muhakkak kaçmıştı zavallı halkım.

 

Fakir çocukları imam hatiplere gönderip beyinlerini düzdürdün, görmeyen gözlerin, duymayan kulaklarınla onların tarikatların kucağına düşüp siyasal İslamcı olacağını düşünemedin. ,ne de olsa işleri hazırdı çıkınca, bunu düşününce gözlerin nemlendi değil mi zavallı halkım. Yani sizler eğitilemediniz, ezber bir eğitimin koynuna atılıp düşünmemeyi, yorum yapmamayı hatta hatta okuduğunu anlamak yerine ezberlemeni söylediler. Hepsi eyvallah da halkım hiçbir şey üretmeyen koca sakallı elini ayağını öptüren bilmem kaç karılı 4*4 lerle gezen çok göbekli tarikat şeyhlerini de görmedin değil mi? Senin pencerende yoklar mıydı yoksa? Bunların hepsine eyvallah da be zavallı halkım memleket bu kadar satılırken senin hiç mi payın yok benim zavallı halkım?

 



Bu yazı 4028 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI