Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Budistlerin kutsal tapınağı..
Tarih: 30-11-2013 05:49:00 Güncelleme: 30-11-2013 05:49:00


Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Budistlerin kutsal tapınağı..







Merhaba seyir severler,

Evet.... Son birkaç yazım “Chiang Mai” şehrinden.. Bir hafta kalınca ve eski bir başkent olunca  görülecek çok yer vardı..  

Bugün Chiang Mai‘den son yazım… Hep beraber Budizm’in ünlü dini merkezlerinden biri olan "Wat Doi Suthep" tapınağına ve "Hayvanat Bahçesi" ne gideceğiz..

Bu bölgedeki en ünlü tapınaklardan biri Wat Doi Suthep... Konumu itibariyle ayrıcalıklı ve ülke insanları içinde çok kutsal... Aslında bölge tapınaktan geçilmiyor.. Özellikle Old City içinde neredeyse her caddede Wat var.. Hepside son derece bakımlı ve her yerde özel turuncu kıyafetleriyle keşişlere rastlamak çok normal.. Bangkok ta sadece Wat larda görüyorduk.. Burada yaşamın normali sayılabilir.. Nereye baksanız keşiş var..

Doi Suthep tapınağına gitmek için uygulanacak iki yöntem var.. Birincisi kişi başı asgari 600 THB vererek tur satın almak.. İkinci yöntem, mahalli ulaşım imkanlarını kullanmak... Tavsiyem ikincisi...

Soruları duyuyorum sanki... Mahalli imkanları nasıl kullanacağız.. Çok basit size bir önceki yazımda gönderdiğim haritada Old City  nin kuzey orta kenarındaki Chang Phuak Gate kapısının karşısındaki duraktan dolmuşa bineceksiniz.. Kırmızı renkli kamyonetlere... Durağı bulmak kolay sırtınızı kapıya verin tam karşınızda yolun öbür tarafında.. Hatta sıra bekleyen sizin gibi turistleri de göreceksiniz.. Eğer kıyafetiniz seferi ve elinizde harita filan varsa şöförler size "mistırrrr / madamm Doi Suthep " diye bağıracak ve çağıracaktır... Bizdeki ;  Aksaray 1 Aksaray 1 gibi..)))

Dikkat seyir severler... Neye... Dolmadan kalkalım.. Beklemeyin tekliflerine.. Eksikleri sizden almak isteyeceklerdir... Eğer öğleden sonraya kalmadı iseniz kısa sürede doluyorlar merak etmeyin... Benim size tavsiyem gidebildiğiniz kadar erken saatte gidin sıcaklara kalmayın... Saat 10.00 u geçirmeyin... Vereceğiniz ücret kişi başı 50 THB... Dönüşte de 50 THB.. Maliyet budur... Bayanlar kol ve bacaklarınızı kapatacağınızı unutmayın...yanınıza uzun kollu bir şeyler almayı unutmayın..















Doi Suthep yolu yaklaşık 30 dakika sürüyor.. Biraz virajlı mideniz kalkabilir, sabah kahvaltıyı erken yapın..)) İndiğiniz yerin hemen yanından yaklaşık 250-300 merdivenle Wat  a çıkılıyor.. Acele etmeyin yavaş yavaş çıkın.. Girişte kişi başı 40 THB ücret vereceksiniz.... Sadece turistlerden alıyorlar.. İçerde etkileyici bir tapınak göreceksiniz.. Bir de  panoramik  manzarası var.. Arka tarafta terastan bütün şehirin panoromik manzarası.. Muhteşem.. Gerçi biz puslu havada çok net göremedik ama hayal ettik...)))

Tavsiyem en az bir saat kalın ve dinlenin .. Bir şeyler için, taze meyve suları var, taze tropik meyvelerden tadın.. Keyfini çıkarın.. Biraz da para harcayın.. Çok tasarruf yaptınız zaten..))

Dönüşte aynı merdivenlerden inecek ve geldiğiniz dolmuşlarla (Chang Phuak Gate e) döneceksiniz.. Eğer oteliniz yakınsa binerken pazarlık yapın 50 yerine 60-70 THB vererek otelinize kendinizi bıraktırın.. Oteliniz uzaksa da pazarlık yapın anlaşırsınız.. Ama bunu indikten sonra yaparsanız şartlar farklılaşır bu yeni bir durum olur.. Pazarlık binmeden önce unutmayın...



























Sevgili seyir severler, hayvanat bahçesine de iki türlü gidebilirsiniz.. Kişi başı 1000 THB ile tur alabilir veya mahalli yöntemleri deneyebilirsiniz.. Burada da ikinci yolu öneririm..

Aslında eğer erken gelmişseniz Doi Suthep ten dönüşte hayvanat bahçesinde inerek orayı da gezebilirsiniz.. O zaman dolmuşa 40 THB verirsiniz ve hayvanat bahçesi gezinizden sonrada aynı dolmuşlara 30 THB vererek ana durağa (Chang Phuak Gate) dönebilirsiniz.. Bu ekonomik ve zamanı az olanlar için uygun bir çözüm olabilir..

Biz bu yolu tercih etmedik.. Zamanımız olduğu için bir gün Wat Doi Suthep diğer günde hayvanat bahçesi yaptık.. Hayvanat bahçesine giderken saat 11.00 sularıydı.. Gittik pek müşteri de yok yoldan bir tuk tuk çevirdik 300 THB istedi 100 THB ye anlaştık.. Dönüşte de aynı yöntemle otele kadar gittik.. Hayvanat bahçesi tapınak yolunda dağın eteğinde, rampa çıkılmıyor ve mesafesi 10-15 dakika kadar..

Sevgili seyir severler, hayvanat bahçesi girişinde size tüm gün tur satmak isteyecekler ve kişi başı 540 THB ücret vereceksiniz.. Tavsiyem bunun yerine sadece giriş ücreti olan 100 THB biletlerden alın.. Bu bilet ile yürüyerek yapılan yaklaşık 2 km lik bir güzergah var tüm hayvanlar bu güzergahta.. Öbür turla otobüs gezisi, tramvay gezisi, panda ziyareti, akvaryum gezisi gibi etkinliklerle sizi oyalayacaklar.. Eğer küçük çocuğunuz yoksa ve çok kilolu değilseniz yürüyerek yapılan turun yeterli olacağını düşünüyorum.. İlgi alanınıza, zamanınıza ve bütçenize göre ... Karar sizin..)))

Hayvanat bahçesinde neler gördük...

Flamingolar, suaygırları, fil, deve, devekuşu, zürafa, maymun, aslan,kaplan, leopar, jaguar, papağan çeşitleri ve kuş (nok air sponsorluğunda düzenlenmiş) bölümü.. Bu bölüm tamamen kafes şeklinde yüksekliği 20 metre civarında bir tecrit edilmiş alandan oluşmuştu.. İlginç bir yerdi.. Geziniz toplam yaklaşık 1-2 saat sürebilir.. Hızınıza ve keyfinize bağlı..















Sevgili seyir severler... Artık, Chiang Mai de yapacak bir şey kalmadı... Şimdi otelde valiz toplama zamanı ve yarın kahvaltıya müteakip Phuket e uçuyoruz...

Bangkok ve Chiang Mai için kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse birer hafta yeterli ve uygun.... Ama zaman sorununuz varsa buraları 3   er gün planlayabilirsiniz.. Ben nasıl planlarım … diye düşünenleriniz… isterlerse  benimle irtibata geçebilir.. Memnuniyetle yardımcı olurum..

İsteyen takipçiler diğer yazılarım için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com

Selam ve sevgilerimle….

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..

 



Bu yazı 21918 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI