Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu. Üç gün liman dördüncü gün seyir.. Phuket'de muhteşem bir plaj..Nai Harn..
Tarih: 21-12-2013 19:30:00 Güncelleme: 23-12-2013 00:16:00


 

Sevgili seyir severler merhaba,

Bugün Phuket'teki plajları keşfe çıkacağımız ilk gün..

Düşündük taşındık ve iki kriteri esas aldık..

Birinci kriter ;bu bölgede uzun süreli tatil yapan sevgili arkadaşımız E. Akkuş'un plajlara 10 puan üzerinden verdiği değerlendirme notu..

İkinci kriterde ; bizim internet araştırmalarımıza göre beğeni durumumuz...

Önce size Phuket adasını tarif edeyim...Phuket ' i ; dik duran bir dikdörtgen olarak hayal edin..

Kuzey kısa kenarı ; Tayland bağlantısının ve havaalanının olduğu kenar...Bu kenar bölgesinde plaj yok..

Doğu uzun kenarı ; birçok küçük adanın olduğu taraf ..ayrıca Phuket Town bu kenarın aşağılarında bir yerde ve bu küçük turistik adalara kalkan tur teknelerinin limanıda burada..

Güney kısa kenarı; Rawai beach ve Nai Harn beach bu kenarda..

Batı uzun kenarı; adanın tüm diğer plajlarının olduğu yer..Andaman denizine ve okyanusa bakan taraf..Yanılmıyorsam 2004 tarihinde olan ve hepinizin televizyonlarda defalarca izlediği tsunaminin perişan ettiği plajlar..Kuzeyden güneye doğru belli başlı plajlarını sıralarsak sırasıyla Kamala plajları, Patong plajları, Karon plajları ve Kata plajları..

Şimdi artık tsunami için çok tedbir alınmış..Erken uyarı sistemleri geliştirilmiş ve tsunamide gidilecek alanlar ve yollar düzenlenmiş..Allah bir daha göstermesin ama bu tür bir doğa olayında en az 45 dakika zaman olduğu için sanırım bir daha hiç can kaybı olmaz...

Biz bugün nereyi seçtik..Daha sakin bir bölge olduğu ve internetteki sitelerden kiralık ev araştırmamızda çok beğenip yer bulamadığımız için Rawai plajını , Akkuş en yüksek puanı verdiği içinde Nai Harn plajını seçtik..İkisi yan yana araları 1-2 km var yok ancak Rawai daha geniş , Nai Harn daha küçük bir plaj...

Eveet ..Sevgili seyir sevenler..Adanın genel durumunu anlattım sizlere..Şimdi bizim kaldığımız bölgeden başlayarak bu plajlara doğru yelken açalım…

href="http://bit.ly/c25MCx">

 

Bizim kaldığımız yeri hatırlıyormusunuz…Kathu …Bu bölge adanın aşağı yukarı tam ortasında ..Patong plajı ile Phuket Town arasında..Phuket Country Golf Club yanında ve adanın en büyük shopping centerı olan Central Festıval' a 3 km mesafede..

Ulaşımımızı gündüz 30 dakikada bir olan local bus saatlerine göre gecede tuk tuk ile sağladık..Tuk tuk Kathu 'ya 250-300 THB...  Bugün local bus ile Phuket Town 'a  geldik ( 20 şer THB ile)..Oradan Nai Harn local bus ile (40 'ar THB) yaklaşık 45 dakika süren bir yolculukla gittik..Tuk tuk veya taksi ile gelsek 15 dakika erken gelirdik ama en az 600-800 THB öderdik. Birde halka karışamaz ülke insanlarını ve davranış biçimlerini öğrenemezdik.. Sevmeyen olabilir ama biz bu tarzı tercih ettik...

Yolculuk esnasında yanımızda genç bir çiftle sohbet ettik.. Biz ingilizce bilen Thai zannettik ama Filipinli çıktılar.. Yüzlerinden pek ayırt etmeyi öğrenemedik hala hepsi birbirine benziyor ...))) Erkek olanı 15 yıldır buradaymış.. Kız olanı birkaç yıldır .. Adam gitar çalıyormuş .. Kız şarkı söylüyormuş.. Kendi ülkelerinde maaşlı çalışanlar dışında özellikle müzik ve sanatla uğraşanların iş imkanlarının çok az olduğunu bu nedenle burada olduklarını söylediler..

Filipinleri merak ettiğimizi ve kısmet olursa bir daha ki seyir planımızda Yeni Zelanda - Filipinler- Papua - Avusturalya ‘ya gitmeyi  planladığımızı anlattık.. Kendi ülkeleri için yer önerisini sorduk..Çok mutlu oldular.. Bu kısa sohbet bile dost kazanmak için yeterli oldu.. Bizi otellerine davet ettiler... Yolda Rawai girişinde indiler ama arabamız kayboluncaya kadar el salladılar bize.

 

Local bus ile Rawai beach geçişinde sahilin çok dar ve genelde balıkçıların / restaurantların olduğunu yapı itibariyle bizim 1980 li yıllardaki küçük sahil kasabalarına benzediğini görünce inmedik ve devam ettik..

Çok doğru bir karar vermişiz.. Çok güzel bir koya geldik.. Nai Harn beach.. Burası etrafı dağlık ve fazla yerleşim olmayan bir yer... Bir kaç otel ile çevrili yaklaşık 250-300 mt uzunluğunda bir plaj.. Çok sevimli..sakin.. genelde kılık kıyafetlerden ( havlu,çanta,mayo ,aksesuar vb..) orta ve üstü gelir düzeyinde olduğu anlaşılan ( Rus turist ağırlıklı ) bulunduğunu gözlemlediğim bir plaj..

Ortalarda bir yerde oturduk..2 şezlong bir şemsiye ve küçük sehpaya 200 THB ödedik.. Gün boyu kullanım hakkı bizim.. Deniz hiç bizdeki gibi değil. Hamam suyu.. Filmlerdeki gibi turkuaz renkli değil açık yeşil..sığ ve dip kum olduğu için sanıyorum.. ama plaj kumu toz gibi beyaza yakın.. Ambians çok hoş... Tavsiye ederim..)))

 
 

 

Karnımız acıktığı için plajın hemen arkasındaki restaurantlardan birinde yemek yemeye karar verdik.. Menüde köpekbalığı görünce ben kızartmasını eşimde buğulamasını istedik.. İkisinide tadalım diye.. Birde ananas içi bademli safranlı bir pilav ..Tam ağzınıza layık .. Sırf bu yemek için bile gelinir buraya..)) Hesap sormayın .. Boğazda yesek 300-400Tl verirdik.. Burada gelen daha pahalı 600 THB..)) :) :)

 
 
 
 
 

 

Bu plaj keşfi için özet değerlendirmem şudur;

Rawai 'de kalma imkanı daha fazla ,Nai Harn beach'de daha sınırlı.. Bütçenize ve zevkinize göre her iki yerden birinde kalabilirsiniz .. Birbirine çok yakın hatta neredeyse yürüme mesafesi.. Ancak gördüğümüz kadarıyla denize kesinlikle Nai Harn da girmelisiniz.. Tabii gece hayatını unutun burası sakin bir bölge.. Gençler hareket isteyebilir.. Geldiğiniz kişi ,tatilin amacı,arkadaş grubunuz vs.nedenleri dikkate almak sizin göreviniz..))


Plajdan dönüş en son 16.30 da ama biz bir önceki ile dönmeye karar verdik..Son araba çok kalabalık olabilir.. Şöförlerden yağtığımız istihbaratta aynı yönde .. Kalabalık bir müşteri ile 45 dakikalık yolculuk sonrası önce Phuket Town ‘ a geçtik..Müze ziyareti ..Oradan da Patong’a giden bus ile evimize döndük..

Gün orada da devam etti..Önce havuz ..Sonra jakuzi ile günün yol yorgunluğunu atmaya çalıştık..)))

Bir başka plaj keşfinde ve Phi Phi ada turunda görüşmek üzere hoşçakalın..

İsteyen blog takipçileri için  bakınız: http://kadritalun.blogspot.com

Selam ve sevgilerimle….

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle... 

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..



Bu yazı 25752 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI