Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Bangkok alışveriş zamanı..
Tarih: 30-11-2013 05:47:00 Güncelleme: 30-11-2013 05:47:00


Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Bangkok alışveriş zamanı..







Sevgili seyir severler merhaba,


Bangkok ta ki son planımız; bir günü sadece haftasonu kurulan ünlü Chatucak pazarında (geleneksel) diğer günüde Siam bölgesindeki ünlü alışveriş merkezlerinde (modern) geçirmek...


Chatucak pazarı için gidiş, bulunduğumuz Skhumvit bölgesinden çok kolay... Otelimizden en yakın metro istasyonuna bir kaç dakikada yürüyerek giderek metroya bindik ve son durak olan Mo Chit istasyonunda indik... Pazara geldik...


Ulaşım için minimum zaman ve para harcayarak, yorulmadan ve keyifle ulaştık... Eğer Khoasan Road ta olsaydık... Zordu işimiz... :)


Burası daha önce anlattığım Chına Town pazarının 5-6 kat büyüğü bir yer.. Hanımlar bayılırlar buraya.. Aklınıza gelecek ne varsa burada var...


Bir ihtiyacınız varsa bulamama şansınız sıfır... Fiyatlarda gayet uygun... Önümüzde yaklaşık 2.5 ay var dönüşe ve valizlerimiz dolu.. O nedenle biz çok fazla alışveriş yapamadık ama eşimin içi gitti.. :)





Bu arada sadece alışverişte değil.. Bir çok yemek yeme yeri var.. Her çeşit.. Tatlı tuzlu, meyva, dondurma, çeşit çeşit içecekler... Çok uygun fiyatlara.... Biz de bir şeyler yedik, içtik ve gezdik.. Herkes gibi...








Birkaç saat sonra bizde pil bitince; arkadaşımız solo gezgin E.Akkuş ile birlikte bir cafeye oturduk. Eşim siz burada dinlenin, ben birazdan gelirim dedi ve yaklaşık bir saat sonra telefon açtı bizim cafeyi bulamadığını söyledi.. :) Gülmeyin.. Görmeyen anlayamaz.. Thai ev/dükkan numaralama sistemi de bir tuhaf... Üzüm salkımı gibi... Ana caddeler var ve onlardan yanlarada soi denen sokaklar çıkıyor.. Soi ler genelde çıkmaz sokaklar.. Ama buradaki soi ler birbiriyle de bağlantılı ve her yer bizim Mahmutpaşa gibi kalabalık... Bulunduğumuz yer 9. bölüm 14. cadde 7. soi... Eşim bizi bulamıyor... Zor iş...  Nasıl bulacağız bizim hanımı... :)





Ben çözümü caddeye çıkıp (her yer birbirine benzediği için) havaya bakarak bir belirli nesneye göre tarif edeyim dedim.. Yan tarafımızda inşaat var ve büyük kırmızı bir vinç var.. Onu tarif ediyorum...


Bu arada cafede önümüzde yaşlı bir karı-koca turist oturuyordu.. Adamın dikkatini çekmiş ve E.Akkuş a sormuş.. Arkadaşın niye öyle havalara bakıyor caddenin ortasında diye.. E.Akkuş da eşini kaybetti onu arıyor diye söyleyince... Yaşlı adam muzip bir ifade ile benim havaya baktığımı söyleyerek "sence arkadaşın mutlu mu.. mutsuz mu.. diye sormuş".. Akkuş da mutludur herhalde diye cevap verince uzuuun uzuuun gülmüşler... Ancak bu konuşmadan sonra yaşlı adam ve karısı kavga ederek cafeden ayrılmışlar...)))


Bizde eşimle buluşarak mutlu mesut cafede dinlenirken E.Akkuş un anlattığı bu olay ile katıla katıla güldük...)))


Merak etmeyin... Tedbirimi aldım ve sizler için pazarın şemasının resmini çektim... Ayrıca pazarın başında ve sonunda "meeting point" denen buluşma yerleri olduğunu gördük..


Benim size tavsiyem; zamanınıza göre pazarın şemasındaki bölümleri belirleyip o plan dahilinde gezin.. Araya yemek ve kahve molaları koyun.. Planınıza göre de buluşma yerleri belirleyip sorunları asgariye indirin..


Ne demişler... En kötü plan, plansızlıktan iyidir..


Akşam, kardeşimiz  E. Akkuş a veda ettik.. O ertesi gün Tayland ın güney doğusundaki Koh Chang adasına gidiyor... Bize verdiği destek,dostluk ve Bangkok  ta ziyaretimize gelişi için kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz... Sevgilerimizle...

La Gawn (Hoşçakal)...





Sevgili seyir severler, çok yorulmuşuz... gece bar disko gezecek halimiz yok... yaşımıza ve başımıza uygun pamuklu ve çizgili pijamalarımızı giydik..... hooop tombi yatak.... ne demişler.. mııışıl mışıllll uyuduk..))))


İkinci alışveriş günü, biraz keyif yaparak otelin havuzunda bir kaç saat geçirdik.. Amacımız alışveriş merkezleri gezimiz için enerji tasarrufu ve sabah erken uçuş için de ilave yorgunluk tedbiri..


İlk gideceğimiz yer MBK.. Metro ile gittik.. Skhumvitten binerken hangi yöne gideceğimize baktık şemadan... Metroda National stadium yönüne gideceğiz....


Dikkat sizde ne yapacaksınız...


1.Gideceğiniz yöne bakacaksınız.. Son istasyona göre..

2. Gideceğiniz istasyonun karşısındaki rakkama göre bilet alacaksınız..!

3. Bileti gişeden geçerken okutacak ama geri alacaksınız..

4.İstasyonda ne kadar kalabalık olursa olsun insanların kapı ağzında iki hat sıra oluşturduğunu, önce inenleri beklediğini ve sonra sağdan soldan birerli kol sırayla giriş yaptığını görüp (bizde pek görülmez) şaşıracak ama kolay adapte olacaksınız..


Metronun MBK ile bağlantılı girişi var.. 7 katlı ve her katı bayağı uzun bir alışveriş merkezi..  Beğendik..  Burada her bütçeye uygun alışveriş yapılabilir..  O nedenle kalabalık ve insan profili çeşitli.. Alışveriş yapmak istiyorsunuz ve zamanınız mı kalmadı gidin buraya diğer mahalli pazar fiyatlarına yakın fiyata alırsınız istediğinizi.. Pazarlık esas, unutmayın... Tavsiyem fiyatın % 50 si ile işe girişin..











MBK den çıkınca karşısındaki Madame Tussauds alışveriş merkezinden girdik ve sırasıyla Siam Center, Siam Discovery ve Siam Paragon   u gezdik.. Nasıl mı oldu..? Birbirleriyle tüp geçit şeklinde geçişleri var..


Çok hoş hiç anlamadan metroda da bir durak yürümüş oluyorsunuz... Hiç sıkılmıyorsunuz.... Yorulmuyorsunuz.. Her yerde cafeler, restaurantlar, mağazalar...  Gezi sırasına uygun insan profilindeki  değişmeyi de görüyor ve farkediyorsunuz.. Siam Paragon bölgenin en pahalı mağazalarının olduğu yermiş.. Keyifli bir gün oldu..


Çıkışta bir konser başladı.. Siam Center ve Siam Paragon arasına kurulmuş bir platformda canlı yayın yapılan konsere ilgi büyüktü.. Bizde bir müddet bölge kültürünün parçası olarak konsere katıldık..





Ancak, yarın sabah saat 03.00 ‘te kalkacağız ve havaalanına gideceğiz.. Saat 06.00 da uçağımız var.. İstikamet kuzey Tayland.. Tarihi başkent Chiang Mai..


Bangkok  tan sevgilerle...


İsteyen blog takipçileri için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com


Selam ve sevgilerimle….


Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...


Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa.



Bu yazı 22599 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI