Bugun...



Görme engelli öğrenci ÖSYM’den ek süre istiyor

Yüzde 90 görme engelli Cem Kaya, önümüzdeki yıl gireceği üniversite sınavı için ÖSYM’den ek süre istedi ama ÖSYM kabul etmedi

facebook-paylas
Güncelleme: 09-10-2017 20:24:17 Tarih: 09-10-2017 20:18

Görme engelli öğrenci ÖSYM’den ek süre istiyor

TEOG’da aldığı ek süreyle harikalar yaratan gencin yakınları sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Özel Marmara Fen Lisesi’ni 483 puanla tam burslu kazanan Cem Kaya (17) gelecek yıl elektronik büyüteçle gireceği üniversite sınavı için ÖSYM’den ek süre istedi.

 

Ancak isteği ÖSYM tarafından kabul edilmedi. Lise giriş sınavına da elektronik büyüteçle girdiğini ve ek süre tanındığını söyleyen Kaya, uygulamanın üniversite giriş sınavına da taşınmasını talep ediyor. Kaya’nın yakınları ÖSYM’nin kararını değiştirmesi için change.org’ta imza kampanyası başlattı. Kampanyaya kısa sürede 40 bin kişi destek verdi.

‘Büyüteç mecburiyet’

Cem Kaya şunları söyledi: “Büyüteç yardımıyla sınava girmek gerçekten çok zor ama bu alet olmazsa hiçbir şeyi göremiyorum. Bu yüzden her ders için 15 dakika ek süre verdiler. Sınavdan yüksek bir puan yaptım ve Özel Marmara Fen Lisesi’ne tam burslu olarak girdim. Lise sınavlarımda da bu büyüteci kullandım. Ancak ÖSYM elektronik büyüteci kullanırsam ek süre verilmeyeceğini ancak okutman yardımıyla sınava girildiğinde ek süre verileceğini bildirdi. Ben sayısal öğrencisiyim. Görmeden matematik, geometri, fizik gibi derslerin sorularını çözmem neredeyse imkansız.”

Bilgisayar mühendisi olmak istediğini ancak ek süre verilmezse üniversiteyi kazanamasının güç olduğunu anlatan Kaya, “Benim gibi elektronik büyüteçle sınava giren birçok öğrenciye ÖSYM duyarsız kalmamalı” dedi. Duruma isyan eden baba Kurtuluş Kaya da “ÖSYM topal at ile sağlam atı aynı şartlarda yarıştırıyor. Elektronik büyüteç veya başka bir aletle sınava giren tüm engelli çocuklara ek süre verilmesini istiyorum.”

Kaynak: Milliyet Gazetesi/ Burak Dursun

http://www.milliyet.com.tr/gorme-engelli-ogrenci-osym-den-ek-gundem-2533418/




Bu haber 4204 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI