Bugun...


Dr. Abdullah Köktürk

facebook-paylas
Hayatın Sırrı
Tarih: 26-03-2019 23:12:00 Güncelleme: 26-03-2019 23:12:00


Hayatın bir sırrı olmalı. Bu sır, basit olmalı ve tüm canlı hayatı kapsamalıdır. Sır, insanlar için, karıncalar için veya çam ağaçları için aynı oranda açıklayıcı olmalıdır. Hatta tek hücrelileri bile kapsamalıdır. O sebeple sır, sadece zekâ veya erdem ile ilgili olamaz. Sırrın mutluluk, huzur veya sevgi ile de bağlantısı olamaz. Kısacası sır, sadece insani kavramlarla ilgili olamaz.

 

O zaman tüm canlılarda ortak olanlara bakmak gerekir. Bu ise üremedir. Tüm canlılar neslini devam ettirmek amacı ile ürerler.  Bitkiler, balıklar ve insan dahil diğer hayvanlar için ortak olan budur. Ancak hayatın sırrı türlerin üremesidir diyemeyiz. Çünkü hayatın başlangıcından beri milyonlarca tür yok olmuştur. İnsan bu türlerden sadece biridir.

 

Türlerin yok olması bile sırrı ortadan kaldırmıyorsa, sır daha genel bir şey olmalıdır. Hayatın sırrı büyük olasılıkla canlılığın sürmesidir. Çoğu böceğin ölürken son yaptığı iş yumurtlamaktır. Çam ağaçları tohum dökerken, memeli hayvanlar doğum yapmaktadırlar. Türler çeşitli sebepler ile yok olabilirler ancak milyarlarca bakteri türünden birisi bile yaşamaya devam etse sır sürecek demektir.

 

Eğer sır canlılığın sürmesi ise, canlılığın sürmesini engelleyen şeylerden uzak durulmalıdır. Eğer dinler var ise en büyük günah bu sırra karşı işlenen olmalıdır. Dinler yoksa bile, bu sırrın gerçekliğini ortadan kaldırmaz. Sırra aykırı yapılanlar erdeme de aykırı yapılmış sayılır. Çevreyi bilerek veya bilmeden kirletmek bu sırra yapılan en büyük yanlışlardan biri olacaktır.

 

Örneğin, insanların çoğu gerekmediği halde araba kullanarak bu sırra aykırı hareket etmektedir. Araba sahiplerinin neredeyse hepsi gereksiz araba kullandıklarından eğer din varsa, onlar cehennem yolcusudurlar. Din yoksa bile türlerinin yok oluşuna hizmet ettiklerinden sırra aykırı hareket etmektedirler. Başka bir örnek olarak, uzaklardan gelen bir meyveyi ihtiyaçları olmadığı halde yemek de sırra aykırı hareket etmektir. Bu örnekler çoğaltılabilir.

 

Bunun tersine canlılığın sürmesi için çalışan insanlar din var ise cennet yolcusu olacaklar, din yok ise sonsuzlukta mutlu olacak şekilde ruhlarını yetkinleştirmiş olacaklardır. Bu anlamda üremek ve seks dini bir ritüel olarak görülebilir.  İnsanları hayvanlardan ayıran özelliklerden biri seksin sadece üreme için yapılmamasıdır. Üremek için yapılmasa bile ürermiş gibi sex yapmak en iyi ibadetlerden biri olabilir. Bununla birlikte, kürtaj canlılığın sürmesine karşı yapılmış bir hareket olduğundan yanlış olarak değerlendirilebilir.



Bu yazı 22306 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI