Bugun...



Aydınlardan Grevdeki Metal İşçilerine Destek

200'e yakın imza ile Birleşik Metal İş'in grevine destek açıklaması yapan Metal greviyle dayanışma için aydınlar platformu bugün de grev yasağına karşı işgal eyleminin sürdüğü Ejot Tezmak fabrikasındaydı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-01-2015 22:07:04 Tarih: 31-01-2015 22:01

Aydınlardan Grevdeki Metal İşçilerine Destek

 

 

 

 

Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçilerin başlattığı grev, Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün süreyle ertelendi. Karara tepki gösteren 200’e yakın aydın grevdeki metal işçileriyle dayanışma için, imza kampanyası düzenledi.

 

 

Aydınlardan bir grup Gaziosmanpaşa Küçükköy’de bulunan Ejot Tezmak Fabrikası önüne gelerek işçilere destek verdi. İşçiler de kararı antidemokratik bulduklarını belirterek greve devam kararı aldı.

İşçilerin sık sık, ‘Grev yoksa üretimde yok. Grev hakkımız söke söke alırız, İşçilerin birliği sermayeyi yenecek' şeklinde sloganlar attığı gözlendi.

Aydınlardan adına basın açıklaması yapan Doç. Dr. Aslı Kayhan, "Bu karar haksızlıktır. Bu karar gayri meşrudur. Bu karar anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere açıkça aykırıdır. AKP hükümeti daha öncede Şişecam grevini yasaklamıştı. Bu tür uygulamaları sergilemiş bir hükümetin 15 bin işçiyi kapsayan ve son derece büyük bir katılım ve kararlılıkla başlamış olan metal grevini yasaklaması şaşırtıcı değildir.” dedi.

Haklının ve galip gelecek olanların yanında olduğunu aktaran Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Önder ise, "Şu anda esas tarafın yanındayız. Ve üstün gelecek tarafın yanındayız. Üretimi ve insanlığı yapan emek sınıfıdır. Ben bu metal işçisinin yanında olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü insanlığın yanındayım. Çünkü sömürünün ve faşistlerin yanında değilim." diye konuştu.

Devrimci İşçi Partisi Genel Başkanı Sungur Savran fabrika önünde yaptığı konuşmada; “Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti işçi düşmanı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu hükümet artık MESS hükümetidir” diye konuştu.

İşçiler adına bir konuşma yapan Yılmaz Bayram da, “Bu İstanbul 2 nolu şubede iki tane iş yerinde bu grev devam ediyor. Parlamento'da bir kaç bakanın, bir avuç milletvekilinin bu grevin ertelendiğini ifade etmesi bizim açımızdan sınıfsal olarak hiç bir şey ifade etmiyor. Sendikanın bütün üyeleri ile grev çadırında sabahladık. Yani dün söylediklerimiz ile bugünde sermayeye cevap vermek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.




Bu haber 1563 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI