escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



AKP’nin Suriye’de İŞİD’in Kaybetmesine Tahammülü Yok

TSK AKP Hükümetinin emri ile Suriye’de PYD mevzilerini bombalamaya başladı

facebook-paylas
Güncelleme: 06-01-2026 12:51:03 Tarih: 13-02-2021 23:21

AKP’nin Suriye’de İŞİD’in Kaybetmesine Tahammülü Yok

Türkiye'deki topçu birlikleri, Suriye'de Azez yakınlarındaki YPG mevzilerini ve kısa süre önce YPG'nin kontrolüne geçen Menneğ Hava Üssü'nü vurdu.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye’den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep vilayetinin kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü söyledi. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ’nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda YPG tarafından yakın zamanda ele geçirildiğini belirtti.

 

YPG Hem doğu hem de batıdan,Suriye Ordusu da Halep’i kuşatarak İŞİD’i sıkıştırıyor. Bölgede İŞİD destekçisi Suudi Arabistan ve Katar Türkiye hükümeti ile birlikte bu durumdan rahatsız.

 

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD’le mücadele kapsamında Suudi Arabistan uçaklarının İncirlik’e konuşlanacağını açıkladı. Suudi Arabistan'la Suriye konusunda aynı düşündüklerini belirten Çavuşoğlu, "Böyle bir strateji olursa Türkiye ve Suudi Arabistan biz, hepimiz kara operasyonuna girebiliriz" dedi.




Bu haber 1744 defa okunmuştur.


Etiketler : Suriye İŞİD

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

ABD-İsrail-İran savaşında en beğendiğiniz savaş muhabiri kimdir?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI