Bugun...


Müslümanların Utancı
Tarih: 14-04-2018 19:27:36 Güncelleme: 14-04-2018 19:30:36 + -


Mirac gecesi bir Müslüman ülkenin vurulmasını bazı Müslüman ülkeler sevinçle karşıladı

facebook-paylas
Tarih: 14-04-2018 19:27

Müslümanların Utancı

Müslümanların kutsal gecelerinden Mirac gecesi sabaha karşı ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıyı aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok Müslüman ülke sevinçle karşıladı.

 

ABD Yandaşı Körfez Ülkelerinden Destek

 

Suriye'de ABD öncülüğündeki hava harekatına Körfez ülkelerinden de destek geldi. Suudi Arabistan, Bahreyn ve Katar askeri operasyona desteklerini açıkladı.

 

Saldırıya En Ağır tepki Saadet Partisinden

 

Suriye’ye yapılan saldırıyı değerlendiren Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın şöyle konuştu: “Miraç gecesinde İngiltere’si, Amerika’sı, Fransa’sı İslam toprağını Müslüman ülkelerin halklarının, yöneticilerinin gözüne baka baka bombalıyor. İslam ülkelerinin yöneticilerinin bir kısmı da bundan memnuniyet duyduklarını söylüyorlar.”

 

DHA’nın haberine göre Kırıkkale’de partisinin il başkanlığı istişare toplantısına katılan Aydın, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıdan memnuniyet duyan Müslüman ülke yöneticilerini eleştirdi.

 

Aydın şunları söyledi: “Miraç gecesinde İngiltere’si, Amerika’sı, Fransa’sı İslam toprağını Müslüman ülkelerin halklarının, yöneticilerinin gözüne baka baka bombalıyor. İslam ülkelerinin yöneticilerinin bir kısmı da bundan memnuniyet duyduklarını söylüyorlar. Bundan daha büyük bir zillet olamaz.”

 

Ankara’nın, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamayı da eleştiren SP genel başkan yardımcısı, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye de bu memnuniyeti ifade eden ülkelerden birisidir. Fransa, Amerika, İngiltere, şu veya bu bahane ile bir İslam toprağını bombalayacak. Bir İslam ülkesi yöneticileri de bundan memnuniyet duyduklarını izah edecekler. Bu coğrafya bu ülke bu zilleti kaldırmaz, bu yöneticileri kaldırmaz. Bu anlayışın mutlaka 2019 seçimlerinde değişmesi gerekir. Suriye’nin kimyasal silah kullanma iddiası ile vurulduğu üzerinde konuşuluyor. 2003 yılında aynı teraneler Irak operasyonunda olmuştu.”

 

ABD, İngiltere Ve Fransa'nın Suriye'ye Yaptığı Saldırılara Türkiye'den En Üst Düzeyde Destek Açıklamaları Geldi.

 

ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye saldırması durumunda, son dönemde Rusya ile oldukça iyi ilişkiler geliştiren Türkiye'nin ne tepki vereceği merak ediliyordu.

 

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda Suriye'ye yapılan saldırının desteklendiği açıklandı.

 

Erdoğan: Rejim Cevapsız Kalmayacağını Görmüş Oldu

 

ABD ve mütefiklerinin saldırısına ilişkin bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan açıklamasında, ''"O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bunun bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu." dedi.

 

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 

"Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DAEŞ'se biz DAEŞ'le zaten savaşıyoruz ya. Biz DAEŞ'e karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DAEŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık."

 

İHH Başkanı Saldırıyı Az Buldu

 

ABD, Fransa ve İngiltere güçlerinin Suriye’ye yaptığı askeri operasyonu değerlendiren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, bir danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

 

İHH Mavi Marmara provokasyonunu planlayan örgüt olarak biliniyor. Birçok kişi bu sayede AKP hükümetinin İsrail karşıtı gösterildiğini bunun sonucunda Suriye ve Libya’nın Türkiyeye vizeleri kaldırdığını, neticede birçok ajanın bu ülkelere doluşarak isyancı gruplarını organize ettiklerini düşünüyor.




Bu haber 2000 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI