Bugun...



Parlamenter Sistem mi, Başkanlık mı?

Prof. Dr. Emre Bağce’nin kitabı başkanlık tartışmalarına yeni bir boyut getiriyor

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2016 18:16

Parlamenter Sistem mi, Başkanlık mı?

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Emre Bağce “Başkanlık” tartışmalarının bilimsel analizlerle daha sağlıklı yürümesini sağlayacak bir çalışma yaptı.

 

Başkanlık tartışmalarının çeşitli platformlarda yapıldığı Türkiye’de Prof. Dr. Emre Bağce’nin Parlamenter Sistem mi, Başkanlık mı?“ kitabı büyük bir boşluğu dolduruyor.

 

193 ülkenin hangi sistemle yönetildiğini tek tek inceleyen Bağce, resmi veriler üzerinden hareketle ortaya çarpıcı bir tablo çıkardı. Parlamenter sistem, Başkanlık ve Yarı Başkanlık’la yönetilen ülkeleri yoksulluktan hukuka, insan haklarından medyaya kadar 20 ayrı başlıkta mukayese eden Bağce uluslararası kuruluşların ülke endekslerini de bu çalışmasına ilave etti.

 

Türkiye’de yönetim sistemlerine dair tartışmaların genellikle kişisel kanaatlere dayandığını söyleyen Bağce, “Lehte veya aleyhte ileri sürülen görüşler bu nedenle sağlıklı bir değerlendirme zemininden yoksun bulunuyor. Hazırladığımız kitap parlamenter ve başkanlık sistemlerine objektif, somut verilerle bakmak, böylece kamusal müzakere zeminine katkı sağlamak amacıyla hazırlandı” dedi. Kitapta parlamenter ve başkanlık sistemine dair merak ettiğiniz soruların cevabı bulunuyor. Ülkeler ve yönetim sistemleri mukayese ediliyor, sonuçlar çarpıcı grafiklerle göz önüne seriliyor. Kitapta “parlamenter, yarı başkanlık ve başkanlık sistemlerinin sonuçları nelerdir?” sorusuna cevap aranıyor. Aralarında insan hakları, demokrasi, yoksulluk, gelir dağılımı, sağlık hizmetleri, basın özgürlüğü ve insani gelişme gibi konuların bulunduğu yirmi başlık altında tüm ülkeler ve yönetim sistemleri masaya yatırılıyor.

 

Kitaba kitabevlerinden ulaşılabileceği gibi, aşağıdaki internet sitelerinden de erişilebilir.

 

http://www.kitapyurdu.com/kitap/parlamenter-sistem-mi-baskanlik-mi-amp-yoksulluktan-hukukun-ustunlugune-ulkelerin-dunyadaki-yeri/396780.html&filter_name=emre%20ba%C4%9Fce

 

http://urun.n11.com/politika-ve-siyaset/parlamenter-sistem-mi-baskanlik-mi-P115966566

 

http://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/parlamenter-sistem-mi-baskanlik-mi-224853502

 

http://www.kitapelinizde.com/kitap/h-emre-bagce/parlamenter-sistem-mi-baskanlik-mi.htm

 

 

 




Bu haber 3049 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI