Bugun...



Tuzla Koyu ve Sahili Ranta Kurban Ediliyor

Tuzla Belediyesi halka açık sahili doldurarak “Hâlk’ın” hizmetine açmayı planlıyor

facebook-paylas
Güncelleme: 23-11-2017 12:20:02 Tarih: 30-11--0001 00:00

Tuzla Koyu ve Sahili Ranta Kurban Ediliyor

Tuzla sahil şeridinde, İTÜ denizcilik fakültesi ile İDO iskelesi arasındaki denizin doldurulması projesinin iptal edilmesini isteyen Tuzla halkı, sahil şeridini çevreleyen şantiye sınırları önünde insan zinciri oluşturdu.

 

 

"Tuzla Sahiline Dokunma" yazılı pankart eşliğinde dolgu alanı yapılacak deniz kıyısı boyunca yürüyen grup, "Tuzla sahili Tuzla halkının" sloganları eşliğinde kazı çalışmalarının yapıldığı alanda basın açıklaması yaptı. Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği (TUZLADER), TEMA Tuzla İlçe Temsilciliği, Tuzla Sahilime Dokunma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kaan Temizel, "Sahil şeridinin doldurulması ve raylı sistemin kurulması ile Tuzla halkının artık deniz kenarına ulaşması, neredeyse imkansız hale gelmiştir.

Denizcilik Fakültesi ile İDO İskelesi arasındaki alanda denizin doldurularak yeni işgal alanları yaratılmaya çalışılmaktadır. Genel seçime çeyrek kala hızlanan bu çalışmalar kimlerin hangi rantları elde edeceği konusunda bizlere bilgi vermektedir" diye konuştu.

Denize yapılacak dolgu ve doğaya aykırı yapılacak her yapılaşmanın doğal felaketler, depremler, seller, can ve mal kayıplarıyla sonuçlandığını belirten Temizel, "Tuzla sahilindeki yürüyüş alanlarımızı ve bisiklet yollarımız geri istiyoruz. Marina, sahil tren hattının kaldırılmasını Tuzla sahil şeridinde İTÜ denizcilik fakültesi ile İDO iskelesi arasındaki alanda denizin doldurulması projesinin iptal edilerek halkın rahatça yürüyebildiği tek sahil şeridinin bizlere bırakılmasını istiyoruz" dedi.

 




Bu haber 2341 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI