Bugun...


Emperyalistlerden AKP’ye Destek
Tarih: 01-06-2018 13:53:14 Güncelleme: 01-06-2018 13:53:14 + -


Önce Merkel, sonra ABD’nin Menbiç açıklaması, şimdi de AB’den vize muafiyeti

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2018 13:53

Emperyalistlerden AKP’ye Destek

AKP’nin kaybedebileceğini gören emperyalist ülkeler en iyi stratejik ortaklarından birini kaybetme endişesiyle açıklama üzerine açıklama yapıyorlar.

 

Önce ilk açıklama Almanya Başbakanı Merkel’den geldi. Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf'ta Solingen saldırısının 25. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törendeAlmanya Başbakanı Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na AKPGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran seçimleri sonrası Berlin'e davet ettiğini söyledi.

 

Daha sonra Anadolu Ajansı, ABD’nin Menbiç konusunda Türkiye ile anlaştıklarını duyurdu. Anadolu Ajansı muhabirinin görüşmelere katılan kaynaklardan aldığı bilgilere göre, ABD ve Türkiye, YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında kontrol altına aldığı Menbiç'ten çekilmesi için teknik mutabakatı sağladı. Mutabakatın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo'yla 4 Haziran'da Washington'da yapacağı nihai görüşmeyle ilan edileceği bildirildi.

 

Son olarak bir açıklama da Avrupa Birliği’nden geldi. Avrupa Birliği'nde (AB) vize muafiyeti konusunda görüşmeler yapmak üzere gelen heyetin Türkiye'nin Şubat ayında Komisyon'a sunduğu çalışma planı hakkında ek bilgi talep ettiği belirtilirken, teknik çalışmaların sürdürülmesi konusunda mutabakatına varıldığı belirtildi.




Bu haber 1833 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI