Bugun...


Hukuk Adaletten Uzaklaşıyor
Tarih: 19-07-2018 09:43:40 Güncelleme: 19-07-2018 09:43:40 + -


ODTÜ’lü ve Boğaziçili öğrencileri yargılayan, hatta bazı akademisyenleri cezalandıran yargı sistemi “Oluk oluk kanınızı akıtacağız” diyerek akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker’i beraat ettirdi

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2018 09:43

Hukuk Adaletten Uzaklaşıyor

ODTÜ mezuniyet töreninde daha önce yapılmış bir karikatürü pankart yapıp taşıdıkları için öğrencilere tutuklama kararı veren yargı sistemi, akademisyenleri “Oluk oluk kanınızı akıtacağız” sözleriyle tehdit eden suç örgütü lideri Sedat Peker’i beraat ettirdi.

 

 

Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker , Twitter hesabından kendi şahsi sitesinin linkini yayımlayarak barış bildirisine imza atan akademisyenler tehditler içeren bir yazı yayımlamıştı. Peker yazısında "oluk oluk kanlarını akıtacağız ve kanlarında duş alacağız" ifadesini kullanmıştı.

 

 

ODTÜ mezuniyet töreninde dört öğrenci Erdoğan karikatürü taşıdığı için jet hızıyla tutuklandı.


 

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin operasyonu nedeniyle lokum dağıtılmasını protesto eden öğrenciler Erdoğan’ın hedef göstermesiyle tutuklandı, aylarca cezaevinde kaldı. Öğrencilerin tutuklanması çok tepki çekti.


 

Sedat Peker tarafından tehdit edilen Barış Akademisyenleri’ninin birçoğu mahkeme tarafından art arda cezalandırılıyor. Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Füsun Üstel bildiriye imza attıkları için 1 yıl 3’er ay hapis cezası aldı.


 

Sanatçılar sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıkarılıyor. Son olarak Zuhal Olcay 11 ay 20 gün ceza aldı.




Bu haber 1804 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI