Bugun...


Şanlı Urfa'da Devlet aranıyor
Tarih: 24-06-2018 15:45:55 Güncelleme: 24-06-2018 15:45:55 + -


Suruç’ta bir otomobilde 4 çuval oy pusulası ele geçirilirken, AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarının okulları dolaşarak AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı belirtiliyor

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2018 15:45

Şanlı Urfa'da Devlet aranıyor

 

 

Ş.Urfa’nın bir çok yerinden usulsüzlük ihlali yapıldığı haberleri geliyor.

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendiği ileri sürülen 4 çuval oy pusulası ele geçti. Otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı.

 

Bugün öğle saatlerinde, Mızar Mahallesi yolu üzerindeki Bilge İlkokulu'na otomobille çok sayıda mühürlü oy pusulası getirileceği ve sandıklardakilerle değiştirileceği bilgisini alan polis ekipleri, harekete geçti.

 

Ekipler, okul yakınında 27 BSU 52 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Aniden hızlanan otomobil, polisin havaya açmasıyla durduruldu. Bu sırada araçta bulunan 3 kişi, çuvallardaki oy pusulalarını yola attı. 4 çuval oy pusulası ele geçirilen otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı.

 

Blok Oy Kullanıyorlar

 

Suruç ilçesinde geçtiğimiz günlerdeki silahlı kavgada adı geçen AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarının okulları dolaşarak AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı, oy kullanmaya gelen yurttaşları ve sandık görevlilerini tehdit ettiği iddia edildi.

 

Suruç’taki olaylarla ilgili BirGün'ün ulaştığı bölgedeki DBP'li bir yetkili, sabah erken saatlerde seçim çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, ilçede yaşananları şöyle aktardı:

 

"Sabah erkenden çalışmalara başladık, Vali Ziya Çöker ilkokulunda ‘mühür kayboldu’ iddiası vardı. Sandık başkanı neye uğradığını şaşırmıştı. 1117 numaralı sandıkta ‘mühür birden kayboldu’ dedi. Sonra başka bir okuldan şikayet geldi, ‘pusulalar kayboldu’ dendi. Oraya yetiştik, orada da kargaşa var. Orayla ilgilenirken Suruç Gap Anadolu lisesinden mesaj geldi. 1044 numaralı sandıkta arkadaşımız darp edildi. Burnu kırıldı. Görevli değil oy kullanmaya gitmişti. Cep telefonunu gasp etmişler. AKP’li İbrahim Halil Yıldız ve adamları oyları kullanıyor, imzaları atıyorlar çıkıp gidiyorlar. Silahları göstererek herkese, oy kullanıyorlar. Suruç tüm merkezdeki okullarda gruplar halinde gezip oy kullanıyorlar. Halk oy vermeye gittiğinde görüyor ki pusula yok."

 

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Ali Çelebi de, Urfa'da 30'a yakın köyde müşahitlerin baskıyla uzaklaştırıldığını twitter hesabından paylaştı.

 

 




Bu haber 1673 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI