Bugun...


Yukardakiler Aşağıdakiler
Tarih: 23-04-2018 21:32:17 Güncelleme: 23-04-2018 21:38:17 + -


Cumhurbaşkanı Erdoğan bir milletvekilinin kendini eleştirmesi üzerine “o aşağıda ben yukardayım” dedi

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2018 21:32

Yukardakiler Aşağıdakiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'e tepki göstererek "Ben aşağıda olsaydım ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim.' diye konuştu.

 

CHP'li Özgür Özel'e tepki gösteren Erdoğan, "Parmağını sallıyor. Ben yukarıdaydım aşağıda değildim. Aşağıda oturmuyorum. Oturduğum makam yukarıda ama aşağıda olmuş olsam ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim çünkü." diye konuştu.

 

Aşağıda Olsam Ona Gereken Dersi Verirdim

 

Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Meclis Genel Kurulundaki konuşması sonrasında yaşananların anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

 

Aşağıda olsam, ona gereken dersi verirdim. Orada o terbiyesizliği yapan kişi, grup başkanımıza karşı parmak sallayan kişi, terbiyesizin tekidir. Aşağıda oturmuyorum, oturduğum makam yukarıda. Aşağıda olmuş olsam, ona sadece ağzının payını değil, ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim. Senin 15 tane vekilin partiden ayrılıyor, sözde İYİ Parti’ye geçiyor. Sözde İYİ Parti’ye onların koltuklarından geçenler var mıydı, onlar oturdu mu?"

 

Özgür Özel; “Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin meclisine ve milletin vekillerine yukarıdan bakma yeri ve hakaret etme yeri değildir”

 

Özel sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasilerde siyasi figürler 'bu kişi' diye işaret edilebilir. Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin meclisine ve milletin vekillerine yukarıdan bakma yeri ve hakaret etme yeri değildir. Erdoğan'ın dili bir siyaset dili değil bir tehdit dilidir. Demek ki Erdoğan, bundan sonra milletvekili ve grup başkanvekili belirlerken en iyi biat edeni, en sadık olanı değil, en iyi cevap verebilecek olanı tercih etmek durumundadır"




Bu haber 1798 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI