Bugun...


Dr. Abdullah Köktürk

facebook-paylas
Bir Oy İnce’ye, Bir Oy HDP’ye
Tarih: 21-06-2018 09:59:00 Güncelleme: 21-06-2018 10:05:00


Beni izleyenler bilir, 2015’e kadar tüm seçimlerde geçersiz oy kullandım. İki seçimdir oy kullanıyorum.  7 Haziran 2015 seçimlerinde iktidarın seçim yoluyla sarsıldığını gördükten sonra seçim yolu ile de iktidarın değiştirilebileceğine inanmaya başladım.

 

Ben CHP’nin kendi içinden bir adayla yeteri kadar oy alamayacağı için, sağ tandanslı bir kişiyi, örneğin, İlhan Kesici’yi aday göstermesi gerektiğini düşünüyordum. Ancak Muharrem İnce beni şaşırtarak büyük bir performans gösterdi. Büyük de bir heyecan yarattı. Bunu hem mitinglerinden, hem tv söyleşilerinden hem de sokakta ve çevremdeki kişilerin üzerindeki etkiye bakarak söyleyebiliyorum.

 

Çok fazla birikimli olduğunu düşünmesem de, İnce’nin değişim isteyen geniş bir kesimde yarattığı heyecana bakarak başarılı olabileceğini düşünüyorum. İktidarın kesinlikle her türlü seçim yolsuzluğu yapacağına adım kadar inansam da, sandıklara ve bilhassa tutanaklara sahip çıkarak bu yolsuzlukların en aza indirilebileceğini düşünüyorum. Hem bu sefer baraj sorunu olmayan İYİ parti, Saadet Parti ve HDP’li sandık kurulu üyelerinin iyi bir performans göstereceklerini düşünüyorum.

 

Bu anlamda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumu Muharrem İnce’ye kullanacağım. Yarattığı heyecanla İnce’nin Türkiye’nin karanlık dönemden çıkmasına ve özgürleşmesine katkısı olacağını düşünüyorum. Hepimiz artık nefes almak istiyoruz ve bu oksijeni bize İnce’nin Cumhurbaşkanlığı sağlayabilir. Ekonominin dibe vurduğu, dış politikada hata üzerine hata yapıldığı, Olağanüstü Hal ile toplumun büyük bir cendereye sokulduğu, KHK’ların yarattığı büyük haksızlıkların ortamında İnce ile bir nebze özgürleşebiliriz diye düşünüyorum.

 

Bu seçimin bir özelliği de tek zarf içinde iki oy pusulasına mühür vurmamız. Diğer pusula Milet Meclisi için. Meclis aritmetiği en az Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli. Seçilecek 600 milletvekilinin 300 den fazlasının İYİ Parti, CHP, Saadet Parti ve HDP tarafından kazanılması AKP iktidarının sonunu getirecektir. Ama bunun en büyük şartı HDP’in barajı geçmesidir. Genel Başkanı ve milletvekillerinin bir çoğu hapiste olan ve propaganda olanakları kısıtlanmış olan HDP’ye oy vermenin demokrasi gereği olduğunu düşünüyorum. HDP barajı geçemez ise Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin alabildiği bir çok milletvekilinin AKP tarafından kazanılacağını ve böylece AKP+MHP ittifakının 350 den fazla milletvekili çıkararak bu karanlık dönemin sürmesini sağlayacağını görüyorum. O sebeple milletvekili seçiminde oyum HDP’yedir.



Bu yazı 8567 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI