Bugun...



Öğretim Üyelerine Sabah Gözaltısı

Aralarında Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2018 10:25

Öğretim Üyelerine Sabah Gözaltısı

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu çok sayıda isim bu sabah saat 06.00'da yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan Prof. Dr. Betül Tanbay, aynı zamanda Avrupa Matematik Topluluğu'nun başkan yardımcısı ve Türk Matematik Derneği'nin ilk kadın başkanı. Tanbay, Gezi Parkı direnişi sırasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'la görüşen Taksim Platformu'nun da üyesiydi.

 

Prof. Dr. Betül Tanbay’ın avukatı Bahri Belen, Evrensel’e verdiği bilgide soruşturma numarasının 2014 tarihli olduğunu aktardı. Belen, “Bize verilen bir bilgi yok henüz ama öyle sanıyorum ki Gezi ve onunla bağlantılı olaylar nedeniyle yapılmış bir operasyon. Anadolu Kültür’e yönelik olduğu bilgisi de var ama henüz netleşmiş bir durum yok” dedi.

 

Belen, gözaltına alınan isimlerden netleştirebildiklerinin şöyle olduğunu açıkladı: “Betül Tanbay, Turgut Tarhanlı, Yigit Ekmekçi, Hakan Altınel, Meltem Aslan Çelikkan, Asena Günal, Çiğdem Mater.”

 

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın eşi Ören Tarhanlı, Evrensel'e yaptığı açıklamada eşi için verilen gözaltı süresinin 4 günlük olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı Kimdir?

 

1956 İstanbul doğumlu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1981 yılında aynı Fakülte'nin Devletler Umumi Hukuku (Uluslararası Hukuk) Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. Lisansüstü çalışmalarını aynı Fakülte'de ve New York University School of Law'da sürdürdü. 1990 yılında Kamu Hukuku alanında Hukuk Doktoru (Ph.D.) ünvanını aldı. 1996 yılında Devletler Umumi Hukuku Doçenti ünvanına layık bulundu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bu kadroya atandı. 1999-2000 öğretim yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, aynı alanda öğretim üyeliğini sürdürüyor.

 

Tarhanlı, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nin kurucularındandır ve yönetim kurulu üyesi. 1995 yılında, Uluslararası Af Örgütü'nün, Türkiye'de yeniden canlandırılması için yapılan girişimde kurucu yerel grupta yer aldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunlar Derneği'nin kurucularından ve yönetim kurulu üyesi. American Society of International Law'un uluslararası üyesi.




Bu haber 2536 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI