Bugun...



Şerefsiz Gammazlama ve Kalleşlik Dönemi

Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya tepkiler artıyor

facebook-paylas
Güncelleme: 02-10-2015 09:12:32 Tarih: 02-10-2015 09:01

Şerefsiz Gammazlama ve Kalleşlik Dönemi

Ahmet Hakan’a yandaş medya üzerinden yapılan ölüm tehditleri ve Hürriyet Gazetesi’nin AKP li milletvekili önderliğinde basılmasından sonra ikisi AKP üyesi 4 sokak eşkıyasının Ahmet Hakan’a saldırıp şiddet uygulamaları üzerine Türkiye ve dünyadan basın kuruluşları ve gazeteciler tepkilerini göstermeye devam ediyor.

 

Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında “medyada bu kadar şerefsiz bir gammazlama dönemi, iktidar gücünü arkasına alıp bu kadar alçakça bir sindirme saldırısı görmedim. Gazetecilerin bu kadar hedef haline getirildiği, sokak kabadayılarına, terör örgütlerine, devlet kurumlarına hedef gösterildiği kalleş bir dönem yaşamadım” derken diğer bazı tepkiler şu şekilde;

 

Basın Konseyi: Bu durumun sorumluluğu doğrudan siyasi iktidarındır.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Bizim öldürülen gazeteciler galerimizde halkımıza ibret verecek 64 gazetecinin portresi var.

 

Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti: Saldırının arkasında iktidar gücü vardır.

 

Gazetecilere Özgürlük Platformu: Hedef göstermeler, diş sökmeler, şiddet içerikli söylemler, siyasetçilerin ağzındaki söylemler maalesef gazetecileri hedef tahtasına oturttu.

 

IPI: Türk yetkililer 1 Kasım seçimlerinin meşru görülmesini istiyorlarsa, Türkiye’deki seçmenleri gelecekleri hakkında bilgiye dayalı kararlar almaktan alıkoymayı amaç edindiği anlaşılan bu suiistimallere son verip gazetecileri şiddetten koruyacak adımları derhal atmalıdır.

 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: İşte faşizm bu. Lider, konuşmalarından, yazdıklarından rahatsız olduğu birini halka yaptığı bir konuşmada hedef gösterir, gerisini azgın çeteler yapar. Hürriyet’e iki kere saldırıldı, siyasi iktidar ve devletin en üstündekiler bu saldırıyı kınamadı.

Ankara Barosu Başkanlığı: Ahmet Hakan’ın başına gelen bağıra bağıra gerçekleşti.

 

İstanbul Barosu Başkanlığı: Ahmet Hakan’ın yazdığı gazetenin iki kez saldırıya uğraması, saldırıya en yüksek düzeyde çıkarılan davetiyenin mazrufudur.

 

TÜSİAD: Basın organlarının binalarına başlayan saldırıların basın mensuplarının darp edilmesi aşamasına varması son derece kaygı uyandırıcıdır. Basın organları ve mensuplarını da içine alan tehditkar ve kasvetli atmosferin nasıl kontrolden çıkabileceğine örnek olan bu elim saldırının sadece faillerinin değil, varsa azmettiricilerinin de ortaya çıkarılması acil bir ihtiyaçtır.




Bu haber 2203 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI