Bugun...



AKP Ulaşımı Bitirdi

90 Yılda Cumhuriyetin yaptığı raylar sökük, karayolu trafiği kilit, havayolu Allah’a emanet

facebook-paylas
Güncelleme: 28-01-2015 20:16:17 Tarih: 28-01-2015 20:01

AKP Ulaşımı Bitirdi

AKP hükümetlerinin beceriksiz icraatları Türkiye’de ulaşımı durma noktasına getirdi. Cumhuriyet Hükümetleri döneminde yapılan binlerce kilometre demiryolunun AKP hükümetleri döneminde sökülmesine rağmen, yıllardır Sirkeci’den Edirne'ye, Haydarpaşa’dan Gebze’ye trenle gitmek mümkün değil. En son 2013 Haziran ayında söküldüğünde 2015 yılında tamamlanacağı söylenen Haydarpaşa Gebze ve Sirkeci Halkalı banliyö tren hattının 2015 de bitmeyeceği ortaya çıktı. Ne zaman biteceği belli olmayan bu hat yüzünden E-5 trafiği sabah ve akşam saatlerinde durma noktasında.

Kartal’a kadar metro hattı olmasına rağmen AKP'li Büyükşehir belediyesinin beceriksizliği yüzünden bu saatlerde Kartal’dan daha ileriye ek hatlar konmadığından vatandaşlar Kartal’da sefil oluyorlar

Karayollarında da durum demiryollarından farklı değil, Örneğin daha geçenlerde Rize'nin İkizdere ilçesinde Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapımı süren Güneyce Tüneli'nde göçük meydana geldiğinden inşaat durdu. Yine İzmir ile Manisa arasındaki Uzuncebeli tünelinde inşaat durmuş durumda.

Bolu Dağı Tüneli ilk karda kapanıyor ve vatandaşlar karda kışta yolda yolun açılmasını bekliyorlar. Ocak ayı başında yağan ilk karda İzmir İstanbul yolu tıkandığından İstanbul’dan İzmir’e 40 saatte zor ulaşıldı.

Bugünlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde iyi bir planlama ile en fazla 2 gün sürecek olan 4 gişenin sökümü 15 güne yayıldığı için günlerdir köprü trafiği kilit durumda.

Ana arterlerdeki cadde üzerine araç parkına izin verildiğinden tek şerite düşen yollar yüzünden minibüs yollarında araçla seyahat etmek neredeyse imkânsız.

Büyükşehir Belediyesi İşpark’a ihale ettiği otopark işinden sadece kira parası almakla yetinirken alınan paralar otopark yapımına harcanmadığından ara sokakları bile otoparka dönüşmüş İstanbul’da trafikte yolculuk bir işkenceye dönüşmüş durumda.

Hafta sonu bile 24.00 da biten metro seferleri, 21.15 den itibaren Kadıköy Beşiktaş vapur seferinin sona ermesi veya Karaköy-Kadıköy vapurunun erken saatte bitmesi nedeniyle köprü trafiğine mahkum edilen İstanbul halkı metrobüslerde ve diğer araçlarda ayrı ayrı eziyet çekiyor.

Bütün bu sorunların çözümü esasında çok kolay. Halkın yanında ve zekice plan yapabilen becerikli yöneticiler bunun için yeterli. Ancak bunun için de halkın o yöneticileri bulup seçmesi gerek.  




Bu haber 2718 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİĞER >> Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI