Bugun...



Arkadaşlığın Fotoğrafı

Hulusi Akar ve Abdullah Gül’ün gençlikte birlikte çektirdkleri fotoğraflar ortaya çıktı

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2017 15:28

Arkadaşlığın Fotoğrafı

15 Temmuz darbe girişiminde emir subayı tarafından esir alındığı bildirilen Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın üsteğmen iken İngiltere’de Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Şükrü Karatepe ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

 

Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminde direk Genel Kurmay Başkanlığına bağlı özel kuvvetler rol almış ve darbenin bir kurgu olduğu söylentileri çıkmıştı.

 

Bu fotoğrafa dair Odatv'de Türker Ertürk imzasıyla yayınlanan iddialar özetle şöyle:

 

* Fehmi Koru, Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe, 1976-1978 yılları arasında Milli Kültür Vakfı’nın bursuyla İngiltere’nin güneybatısında yer alan Exeter kentinde bulunan Exeter Üniversitesi’nde okudu.

 

* Kayseri Lisesi'nden okul arkadaşları olan Hulusi Akar o dönemde üsteğmendi. Akar 42 gün izin alarak İngiltere'ye gitti ve arkadaşlarını ziyaret etti. Dört arkadaş Exeter'den 3.5 saat mesafedeki Londra'ya da geçtiler. Amaçları hem Londra’da gezmek, hem de Üsteğmen Akar'ın izin kağıdını Londra’da bulunan Askeri Ataşeliğe onaylatmaktı.

 

* Önce, Belgrave Square 43 numarada bulunan Türk Büyükelçiliği’nin ikinci katındaki Askeri Ataşeliğe gittiler. Daha sonra buradan çıkarak, yaklaşık 250 metre mesafede bulunan Hyde Park’a girdiler. Biraz dolaştılar, yorulunca birer pound vererek şezlong kiraladılar ve oturup sohbet ettiler. Hava güzel ve güneşli bir gün olduğu için ceketlerini çıkarıp, şezlongların arkasına astılar ve günün anısına bir de fotoğraf çektirdiler.

* Daha sonra kalktılar, ceketlerini ve safarilerini giydiler, kuzeye doğru yürüdüler, Hyde Park’ın Marble Arch kapısından çıktılar ve sağa dönerek Oxford Street’e girdiler. Bu sefer de fotoğraf makinesinin arkasına Fehmi Koru geçti, şimdiye kadar hiç medyada görmediğiniz Hulusi Akar, Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe’nin fotoğrafını çekti.




Bu haber 2822 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI