Bugun...


Dr. Abdullah Köktürk

facebook-paylas
AKP Siliniyor
Tarih: 20-05-2021 12:13:00 Güncelleme: 20-05-2021 12:25:00


 

Sedat Peker’in açıklamaları ülkede gündem yaratmaya devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’den kısa aralıklar ile yaklaşık bir saatlik videolar yükleyen Peker AKP çevresinde panik yaratmış gibi.

 

İlk başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının ailesi Albayraklar ve onların yönettiği medya gruplarına saldıran Peker, daha sonra Mehmet Ağar ve oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar’ın karanlık ilişkilerini deşifre etti.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da karşısına alan Sedat Peker, son olarak AKP’nin propaganda sitesi internethaber’in sahibi ve genel yayın yönetmeni Hadi Özışık videosu ile en sert vuruşu yaptı.

 

Bütün bu yaşananlar üzerine ilk olarak, daha önce Sedat Peker ile fotoğraf çektirmiş AKP yanlısı magazin dünyası ünlüleri ve şarkıcılar o fotoğraflardan utanç duyarak sosyal medyadan silmeye başladılar. Daha sonra bunun peşine siyasiler de takılarak Sedat Peker’le ilişkilerini sanal dünyadan silerek yokmuş gibi göstermeye çalıştılar

 

Dünün Propaganda Makinası Özışık Bugün Hain Oldu

 

Dün yaşananlardan sonra bu kez Hadi Özışık ile dost olan siyasiler bu ilişkiyi red etmeye başladı. Özışık ile en son geçen yıl Haziran ayında görüştüm diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eylül ayında birlikte televizyona çıktıkları ortaya çıktıktan sonra Hadi Özışık’ı savcılığa şikayet etmeye kadar vardırdı işi.

 

AKP yanlısı televizyonlar her gece tartışma programına çağırdıkları Özışıklar ile sözleşmelerini feshettiler. Şimdi Hadi Özışık ve kardeşleri ile fotoğrafları olanlar bunlardan utanç duyarak siliyor. Dünün propaganda makinası Özışık bir günde hain mertebesine düştü.

 

Devamında, yandaş kanallarda tartışma programlarına çıkan kıymeti kendinden menkul akademisyen ve medya mensuplarının sanal ortamdaki videolarının silinmesini televizyonlardan talep etmeleri yakındır. Son olarak da İçişleri Bakanı ile fotoğraf çektirenlerin bunları silmeleri beklenmekte.  

 

Silinen AKP’dir

 

Bir suç örgütü bu kadar ilişkinin içinde ise, Türkiye’de bulunan diğer suç örgütleri kim bilir ne kadar AKP ile beraber yasadışı işlerin içine girmişlerdir bilinmiyor şimdilik. Ancak ne Sedat Peker videolarının sonu geliyor, ne de iktidar Peker’e karşı bir hamle yapabiliyor. Peker kendi söylemi ile, bir tripot, bir kamera ile AKP’yi esir almıştır.

 

AKP Peker’i yok ederse bütün bu ilişkilerin üzerine yıkılacağını da biliyor. Peker de bunun bilincinde AKP’yi kuyruğundan yakalamış durumda. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor onunla. Fakir halk da mahallenin lümpen delikanlısının, mahalleyi haraca kesen büyük abiyi sopalayışını keyifle izliyor.

 

AKP bütün bu yaşananlarla kendisine oy veren kitlelerin gözünden düşüyor, siliniyor, yok oluyor.

 

Erdoğan Süleyman Soylu’yu Görevden Almakta Zorlanabilir

 

AKP liderliğinin yapması gereken, İçişleri Bakanı Soylu’nun istifasını istemek veya görevden almaktır. Ancak Türkiye tahmin edildiği gibi tek adam rejimine sahip değil. Daha önce de yazdığımız gibi rejimin adı yarı askeri rejim. Bir tarafta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile temsil edilen ordu, diğer tarafta ise en az üç başlı ama Erdoğan tarafından kontrol edilen bir sivil taraf var.

 

Sivil kanatta Süleyman Soylu sadece bir İçişleri Bakanı değil, rejimin kilitlerinden biri. Sabıkası dolayısı ile devlette resmi görev alamayan Mehmet Ağar, oğlu Tolga Ağar ile başka bir kutbu oluşturuyor. Diğeri de bakanlıktan ayrılsa bile siyasette ağırlığı devam eden damat Berat Albayrak.

 

Erdoğan zor bir karar arifesinde, Süleyman Soylu’yu görevden alırsa iktidarın bir kutbunu karşısına alacak, görevden almaz ise iktidar her gün için için yıpranacak ve yıkılışı hızlanacak. Erdoğan Süleyman Soylu’yu İçişleri Bakanlığı’ndan daha yüksek bir mertebeye taşıyarak azledebilir. Bu da, AKP Genel Başkanlığı’nı ona bırakması ile mümkün. Belki de Erdoğan bilerek veya bilmeyerek buna zorlanmaktadır.



Bu yazı 10690 defa okunmuştur.

Deniz Köksal / 20-05-2021 17:55

Tespitiniz doğru. O kadar saçmalamaya başladılar ki, şaşkın vaziyetteler. Bu kadar rezalet ülkemize zaman kaybettiriyor. CB sizin de belirttiğiniz gibi kontrolü kaybediyor.



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI