Bugun...


Genel Kurmay Başkanı Siyasetin İçinde
Tarih: 29-04-2018 21:44:03 Güncelleme: 29-04-2018 21:44:03 + -


Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın Abdullah Gül’ü gizlice ziyaret ederek aday olmamaya ikna etmişler

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2018 21:44

Genel Kurmay Başkanı Siyasetin İçinde

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'e aday olmasın diye "ricacı" olarak gönderilmesine tepkiler artarak sürüyor.

 

Habertürk internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürülmüştü. İlerleyen saatlerde Habertürk'ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı, habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildiği görülmüştü. En son olarak da internet sitesi genel yayın yönetmeni Barış Erkaya’nın görevden alındığı belirtildi.

 

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermeyi düşündüğü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın iki gün önce ziyaret ederek tehdit ettikleri iddia edilmişti. Bir gün sonra Gül bir basın açıklaması ile aday olmayacağını açıklamıştı.

 

Yeni Bir Ali Fuat Başgil Hadisesi

 

Yaşananlar Adalet Partisi listesinden senatör seçilen Prof. Ali Fuat Başgil’in başına gelenleri hatırlattı.

27 Mayıs Darbesi’nin komutanlarından ve Milli Birlik Komitesi üyelerinden General Sıktı Ulay ve Fahri Özdilek tarafından Başbakanlığa görüşme için davet edildiğinde, bunu olumlu olarak görüp fikir ve görüşlerini anlatmak için giden Ali Fuat Başgil, 24 Ekim 1961’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından hem adaylıktan çekildi hem de yemin dahi etmeden Samsun Senatörlüğü’nden istifa ederek İsviçre’ye gitmişti. Kamuoyunun bir mana veremediği bu sonucun sebebi ise sonradan anlaşılacaktı.

 

Hatıraları’nda kendisini görüşmeye çağıran Generallerin ordu içinde hâkim olamadıkları bir cuntadan söz ederek kendisini ölümle ve seçimleri iptal edip meclisi kapatmakla tehdit ettiklerini yazan Ali Fuat Başgil’i, nasıl caydırdıklarını anlatanlardan biri de General Sıktı Ulay’dı. Senato Başkanlığı’nı teklif ederek adaylıktan vazgeçmesini isteyen Generaller, ret cevabı alınca, kendisini doğrudan tehdide başlayan Sıtkı Ulay:  “Seçildiğiniz anda Cumhurbaşkanı töreni için toplarınız atılmayacaktır. Sizi Cumhurbaşkanlığı arabası alıp Köşk’e götürmeyecek, aksine bir cipe bindirilerek Etlik’e götürüleceksiniz; orada yeriniz hazırlanmıştır. Belki de Etlik’te gömülebilirsiniz” demiş.




Bu haber 2043 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI