Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir... Chiang Mai gece pazarları..
Tarih: 30-11-2013 05:48:00 Güncelleme: 30-11-2013 05:48:00


Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir... Chiang Mai gece pazarları..



Merhaba seyir severler,

Chiang Mai de bir hafta kaldık ve zamanımız olduğu için de hem tatilimizi hem de gezilerimizi birlikte icra ettik.. Kısaca biraz rahat olmayı tercih ettik. Aslında sevdiğimiz tarz da bu..

Turizm firmalarının tur tatilleri kısa zamanda çok iş başarmaya endeksli olduğu için.... Bizim de zaman ve mekan sınırlamamızda olmadığından... Tur tatillerinden  ziyade bizim tercihimiz bu tür tatil yönünde..

Şimdi... Ne yapılır burada... Biz neler yaptık....

Burası “Chiang Mai“ gece pazarlarıyla meşhur olduğu için geceleri pazara gidilir... Her gün kurulan bir gece pazarı var.. Burası bir kaç gece gidilebilecek bir pazar.. Ayrıca sadece cumartesi ve pazar geceleri kurulan pazarlar var onlara da gidilir.. Niye gece pazarı derseniz, gündüzleri o kadar sıcak ki, çok doğru karar bence…











Yaklaşık 3 saatlik mesafede “Chiang Rai“şehri var. Burası da en eski başkentleri daha da kuzeyde... Önce oraya.. Oradan da 2 saatlik mesafeye gidilerek "Altın Üçgen"denilen bölgeye ulaşılıyor.. Burası üç ülkenin sınırının birleştiği alan.... Mnymar-Laos-Tayland sınırı.... Burada nehirde tekne turu yapılıyormuş ve yakınlarda olan dağ köylerine çıkılarak boynunu uzatan kadınlar kabilesi geziliyormuş... İsteyenler fil eğitim yerlerine de götürülüyormuş...

Açıkçası gözümüzde büyüdü... bu niyetle gelmiştik ama Bangkok  ta aldığımız tur bayağı yorucu olmuştu.. Burada vaz caydık..

Birinci nedenimiz; yeşillik bir alana geleceğiz burası altın üçgen diyecekler.. Bizim Rumeli kavağına gidip denizin kıyısında durup.. Burası Asya ve Avrupa nın ayrıldığı yer demek gibi bir şey.. Çok duygusal gelmedi bize ..))

İkinci nedenimiz; boynunu uzatan kadınlar.. Eskiden bir töreymiş ve yapılıyormuş.. Ama artık bu devirde böyle töre pek tutmuyor ama bakmışlar gelen meraklısı var para kazanmak için devam ettiriliyormuş... Bu iş için çok acı çekiyormuş o kadınlar... Sırf bu sanayinin dönmesine katkımız olmasın diye de düşündük..

Üçüncü nedenimiz de; filleri hayvanat bahçesinde göreceğiz nasılsa ... Üstüne binme deneyimi de yaşamak istemiyoruz... Daha iki aydan fazla tatilimiz var buralarda... Bir yerlerimizi kırmayalım di mi..)))

Sevgili seyir severler; daha light bir tatil arzu ettik açıkçası... Tercihimiz bu yönde.... Ama anlatıyorum ki buralara gelip de alacaklara da mani olmayayım diye...)))

Bir de gençlerin çok sevdiği trekking denen bir spor türü duydum..))) Kendini genç hisseden varsa veya ispat etmeyi planlayan gidebilir.. Tur acentaları, sizden bir miktar para alıyor.. Dağ bayır tepe yürütüyor.. Sonrada siz perişan onlar mutlu ayrılıyorsunuz..))) Haklarını da yemeyelim bu arada muhteşem bir doğa turu oluyor, orası da ayrı..)) Benimkisi biraz kedi - ciğer hikayesi gibi oldu..)))

Bizde; gündüzleri havuz keyfi yaptık.. Çünkü akşam üstü ve gece programlarımız için dinlendik.. Akşam üstleri old city gezilerimizi yaptık.. Old city (geçen yazımda size resim ve haritalarını yayınlamıştım) kare olduğu için dört eşit parçaya bölüp her gün bir bölümünü gezdik.. Aşağı yukarı her gün masaj yaptırdık... Bir sabah "Wat Doi Suthep" Budistler için bir nevi hac kıymetindeki tapınak gezisi, diğer bir sabah da "Hayvanat Bahçesi" gezisi yaptık...

Gece pazarının ilk günkü sihri bir müddet sonra bende kalmadı..  Sevgili seyir severler... Ama eşim her gün daha da artan bir şevkle her yerini gezdi.. Daha kalsak bir hafta, iki hafta gezer sıkılmadan maşallah.. Sanırım bu sendrom siz seyir severlerin bayan ve erkekleri içinde aynı şekilde tezahür eder diye değerlendiriyorum.. Ne dersiniz..?











Merak edenlerinize ek bilgi sunuyorum.. Gece pazarlarında alışveriş yerlerinin dışında geniş ve özel alanlarda yemek bölümleri var.. Buralarda aklınıza gelebilecek her tür deniz ürünü ,tavuk ve et çeşitleri ile meyve ve tatlı bulabilirsiniz..Yaklaşık 100 THB ye güzel tatlar bulabilir ve doyabilirsiniz.. Bence yemeklerinizi gece pazarlarında yemeyi tercih edin...















Sevgili seyir severler.... Buranın insanlarının telaffuzları da çok hoşumuza gidiyor... ütün konuşmalarında son heceleri uzatıyorlar.. Söyledikleri gibi örnekliyorum...Çok kullandıkları bir iyi niyet sözü... kapunnk haaaaaa.... bana hitapları... mistıııııırrr... okeyyyyy... kaplan diyecekler... taygıııııııır...

Birgün ... genelde thai ve sırt masajı yaptırıyorum.. masaj bitti .. en son bir hareket var onu yapmadı.. ellerinizi arkadan tutuyor bir ayağı sırt tarafınızda diğeri ön tarafınızda sizi şöyle bir önce sağa ve sonrada sola hızla çeviriyor.. bütün kemikleriniz kütürt diye rahatlıyor... bu hareketi yapsana dedim.. kızcağız bana şunu demesin mi... Mistıııırr very biggggggg..... Kilo vermem lazım galiba..)))











Bu yazımda size pazarlarda çektiğim fotoğrafları bol bol gönderiyorum...











Bir sonraki yazımda “Wat Doi Suthep” tapınağı ve hayvanat bahçesini yazacağım... Sonra "Chang Mai" den ayrılacağız... Phuket’e uçacağız..

Geçen yazılarımda bahsettiğim Hollanda  da yaşayan Türk kızlarımız iki hemşire "Gülsen ve Emel" bize mail atmışlar... Kurtulun artık o Wat lardan buraya deniz -güneş -kuma gelin diyorlar....))) Ne dersiniz gidelim mi... Bir  sonraki yazımda gidiyoruz....)))



İsteyen takipçiler diğer yazılarım için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com



Selam ve sevgilerimle….

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..



Bu yazı 23787 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI