Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu... Üç gün liman, dördüncü gün seyir... Muhteşem Phi Phi Adası
Tarih: 03-02-2014 21:31:00 Güncelleme: 09-02-2014 22:37:00


Sevgili seyir severler merhaba,

 

Bir süredir size yayın yapamadım..Özür dilerim..

 

Gerekçeli kararım şu…

 

Herkes hayallerinin peşinde koşmalıdır … Bu mazeret dahil olmak üzere üç nedenle çalışma yaşamına geri döndüm..Bir nedenim; hayallerim için ekonomi,  diğer iki nedenimse yılların bilgi birikimi ve tecrübesi ile gerek gençlerimize  gerekse de ülke denizcilik sektörümüze katkı sağlayabilmek..


Artık özel yaşamdan hayaller adası Phuket' e geri dönelim dimi…

 

Sizler ve kendimiz için Phuket’e gelince yapılabilecek turları araştırdım... Onlarca tur var... Her zevke göre.. Fiatları ise yine bu ülke geleneği olan pazarlığa tabi.. Örneğin; 2500 THB mi dediler 800-900 THB ye bu tur alınabilir... Hatırlayın 1000 THB kaç paraydı.. 60 TL.. Aferin size.. :)


Sizler için acentalardan tur broşürleri topladım..Hepsinin fotoğraflarını çektim.. Siz seyir severleri yapacağınız bir seyahat için tam bilgili ve donanımlı hazırlamak için ... anlayacağınız ... gecemi gündüzüme kattım... :)


Çeşitli heyecanlara ve kültür turizmine yönelik örnekleri; broşürlerde yazan fiatlarıyla rasgele sıralıyorum.. Bu arada az kalsın askeri yazışmalarda olduğu gibi yazacaktım...( Ek'te emir ve tensiplerinize sunulmuştur..)))


Jungle dıscovery ( günlük - 2 gün bir gecelik - 3 gün 2 gecelik safari, kano ve trekking turu ) 3000-7000 THB kişibaşı..


Diving tur (günlük-5 güne kadar) 5000-20000 THB kişibaşı..


Fishing tur ( günlük ve özel tur) 2500 THB kişibaşı 12 000 THB (1-4 kişi )


Phuket gezisi ( 1/2 gün ve tam gün ) 700-1500 THB kişibaşı


ATV – buggy ( fil gezisi) - paintball turu ; 1000-3000 THB


Binicilik turu ( saatlik) 1000-1500THB


Animal tur ( saatlik ve günlük) 1500-2500 THB


Bungy jumping ( 50 metrelik)


Cable jungle ( 21 İstasyonlu 2000 metre uzunluğunda ve 6-50 mt yüksekliğinde) Tarzan ve kız arkadaşı Ceyn gibi ağaçtan ağaca uçma/zıplama  yani ..


Sıam Nıramit ( çeşitli show programı)


Ada spor turu( sea walking – parasailing - scuba diving - banana boat – snorkel )


Phi phi ısland gezisi ile James bond ısland gezisi. ( 3-5 noktada yüzme ve snorkel molalı ) bu turlar bir hızlı botla yapılıyor birde gezi botlarıyla..


Tur acentalarında örneklerini verdiğim gibi bir çok öneri var ama ... Bir esas bir de yedek olmak üzere iki tanesi beni heyecanlandırdı.. Esas olan Phi Phi adası turu... Yedek olanıda James Bond adası turu...


Phi Phi ada turununda bir kaç versiyonlusu var.. Bizim seçtiğimiz 3 duraklı geze geze giden tur teknelisi oldu.. Tur günü... Sabah saat 08.00 da bizi minübüsle aldılar ve Phuket Town limanına götürdüler.. Burada büyükçe bir tekneye geçtik.. Saat 09.15 gibide hareket ettik...


İlk durağımız Khai ısland ; bizim hayırsız adadan daha küçük yayvan bir adacık...Orada gözlükle rengarenk balıkları seyrediyorsunuz.. Balıklar alıştırılmış beslenmeye ve kaçmıyorlar.. Bir saatlik mola keyifliydi..


Bu ilk durakla ilgili.... İlginç gelen konular neler derseniz...


1. Tekne sahile yanaşamadığından, uçları kıvrık ve kayıktan daha büyük ve geniş, özel bir tekne ile önce sahile sonra da tekneye aktarıldık..

2. Yarım metre suda balıkları seyretmek için tüm Japonların can yeleği giymeleri hoş bir görüntüydü..

3. Rengarenk balıkların insanlardan kaçmadan yüzmesi .. Sanki akvaryumda gibiydik..


İkinci durağımız Maya Beach'di.. Burada da 1 saat yüzme molası verildi..


Bu ikinci durakla ilgili.... İlginç gelen konular neler derseniz...


1. Adaya yaklaşma ve bakir bir küçük koya demirlemek..

2. İntikal seyrinde tropikal adaları ve görünüşlerini seyretmek..

3. Şnorkelle balıkları ve dip yapısını seyretmek.. Masmavi suda tropikal balıklarla birlikte yüzmek..

4. Acıktığımız için açık büfe verilen yemekleri iştahla yemek..

5.Ülkemizde  tarım ve hayvancılık işiyle meşgul, bu bölgede de  tarım ve tohumculuk araştırmaları yapmakta olan iki kardeş  Hakan - Volkan'la sohbet..

 

Onlar bizi .. Biz de onları çok sevdik..Yemekleri beğenmemişler burada ... Sağolsunlar bizi Kapadokya 'ya davet ettiler.. Hep beraber ağız tadıyla kebap yiyeceğiz..:)

Bloğumuzun yeni takipçileri oldular aynı zamanda...Bu arada her Türk gibi başlarından geçenlerle ilgili tüyoları verdiler...

 

İlk tüyo; Kadri abi , sakın Grand Palace civarında sigara içmeyin dediler..Niye ki diye sorduk..Onlar herkes gibi bir ağaç gölgesinde sigara içiyorlarmış.. Bitincede izmaritini etrafta kültablası göremeyince ağaç altına ittirivermişler...Yanlarına resmi giyimli ingilizce bilmeyen bir adam gelerek elindeki bir belgeyi göstererek 2000THB çevreyi kirletme cezanız var demiş..Ortak lisan vücut dili..Bizimkilerde olurmu kardeşim itirazı yapmışlar ama adamı sert görünce pırsıp bari 1000 olsun demişler..Adam parayı alıp cebine koyup fiş miş vermeden gidince de ..Keşke 500 verseydik pişmanlığında kalmışlar.. Sülün Osman'ın Thai versiyonuna takılmışlar yani..


İkinci tüyo;aman gözünü seveyim Kadri abi..Biliyorsun bizim para burada kıymetli..Yengemin yanında hava olsun diye bir eğlencede para destesini avucunun içine koyarak ve sağbaş parmağınla "gelsin sazlar oynasın kızlar " diyerek ortalık yerde havalara savurma.. Bizim bir arkadaş geçen sene yapmış.. Biliyorsun Thai 'ler için Kral kutsal kişi ve paranında üzerinde Kral'ın resmi var.. Vay sen Kral'ımızın resmini nasıl yere atarsın diye hapise atmışlar.. Hala çıkamamış..dediler..


Kardeşlerime buradan tekrar teşekkür ediyorum...Verdikleri tüyolar sayesinde hem paralar cebimde kaldı..hem de hapise girmekten kurtuldum.. J


Üçüncü durağımız Phi Phi adası... Burada da 1 saat mola verildi.. Adaya ayak bastı olarak ta 20 şer THB verdik.. Açıklaması resimlerde var.. Kısaca temizlik için alıyorlarmış.. Bizde niye turistlerden şehir vergisi alınmaz bilen varmı.. 20 milyon turist geliyor iyi para eder.. J


Phi Phi adasında; çıkınca önce 100 metre kadar sola sonra 250 metre kadar sağa yürüdük.. Bodrum 'un barlar sokağı gibi.. Daha iptidaisi... Sahildede değişik ve hoş görünümlü tekneler vardı..Ambians çok güzelde nerede denize giriliyor diye sorunca öğrendik ki tekneden çıkışta dümdüz gidilecek..

 

 


Bu yer deve boynu gibi .. İnce bir kıstak.. Bir taraf liman ve iskeleler diğer taraf muhteşem bir koy... Filmlerdeki yeri bulduk... Yüzlerce insan bembeyaz kumlardan yürüyerek turkuaz renkli suda denize giriliyor.. Cennet gibi... J


Ama bizim teknenin kalkma vakti.. Üzülmedim dersem yalan olur.. Buraya planlama yapmak lazım... Gerçi ben ilk planımda buraya 3 gün ayırmıştım ama bookingte oteller çok pahalıydı ve oda şartlarını beğenmemiştim.. Seçenekte fazla yoktu.. Risk almadım.. Keşke alsaymışım..


Artık tanıdınız .. Benim tarzım değil ( ben önceden sorar soruşturur ,tüm riskleri dikkate alarak düşünür karar verir ve uygularım )ama belki daha rahat olmak bu yerlerde yararlı olabilir .Üçe beşe bakmadan fazlada kendinizi germeden bir gecelik rezervasyon yapıp sonra bu yerde bakıp beğendiğiniz bir otele geçiş olabilir.. Tabii, bunu size öneriyor ve söylüyorum.. Ben eşimle olan bir seyahatte yapamam sanırım.. J 


Saat 17.00 gibi limanda olduk.. Burada bekleyen minibüsler herkesi evine / oteline bırakıyor.. Sistem iyi çalıştı...


Benim değerlendirmem; adada kalmalı bir plan yoksa ..Bir daha böyle bir tur almaktansa ...Direk Phi Phi adasına sabah 09.00 feribotuyla geçer ( 250-300THB )bütün gün adada keyif yapar akşam da 15.30 feribotuyla ( 250-300 THB )geri dönerim..Adadaki deniz -güneş-kum süresini uzatırım..


Tabii bu tur yapmış tuzu kurular için... Bazılarınız renkli tropik balıkları seyretmek isteyebilir… Khai ısland ve Maya koyunu görmeyi arzulayabilir... Haklısınız bu da güzel bir deneyim..


Turu pazarlıkla kişibaşı 800THB ye aldık.. Bizim Aksaray'lı kardeşler 1800'er THB (60'ar USD) vermişler..

 

Kızımda aynı turu hızlı botla yaptı ...Pazarlıkla 1100THB verdi.. Belki bu tur (hızlı botlarla) daha iyi olabilir.. Limanda kalış süreleri biraz daha artar.. Ayrıca "monkey beach "denen yere su çekimi nedeniyle sadece bu tekneler yanaşabiliyor.. ve .. elinizle maymunları besleyebilirsiniz.. :)


Limana intikalden itibaren çekilmiş resimler ile sizlere güzel hayaller diliyorum.. Phuket’ten yapacağım bir sonraki plaj keşfi yayınımda görüşmek üzere.. Hoşçakalın....

 

İsteyen takipçiler diğer yazılarım için bakınız:  http://kadritalun.blogspot.com

Selam ve sevgilerimle….


Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..



Bu yazı 24181 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI