Bugun...


Kadri Talun

facebook-paylas
Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Bangkok
Tarih: 30-11-2013 05:43:00 Güncelleme: 30-11-2013 05:43:00


Uzakdoğu.. Üç gün liman, dördüncü gün seyir.. Bangkok



Sevgili seyir severler merhaba,

Bangkok  yazılarımda şehrin birkaç bölgesini sizlere tanıtacağım.. Bu hafta ki yazımda “Khoasan Road” bölgesini gezeceğiz.. Bu bölge için çok kısa  olarak; nasıl ve iki kelime ile açıkla derseniz "açık mutfak" derim..

Buraya has bir kokusu ve tarzı olan; herkesin sokakta yemek yediği, bulaşıkların leğenlerde yıkandığı, güler yüzlü insanlarla dolu, sokaklarda yatan perişanlar ile iyi giyimli kızların (erkeklerden iyi giyimli göremedim) birlikte olduğu bir bölge... Turist çok bol.. Ancak gelir seviyesi yüksek turiste pek benzemiyorlar. Genelde konaklayanlar sırt çantalı gezginler ve gençler..

Khosan road; birçok dini tapınağa yakın olan ve turizm acentelerinin konuşlandığı bir yer.. Bu bölge şehrin en eski yerleşim bölümü.. Grand Palace ve nehir ulaşımı çok yakın.. Ancak, metro ulaşımına uzak..

Merak edenler için (bir ön değerlendirme olarak) bu bölgede iki gece  kalıp diğer bölgeler denenebilir. Gençlerin sevdiği bir yaşam var. Orta yaş için kalma yeri olarak “riskli” derim.. Diğer bölgeler de yaşam daha iyi ama burası da mistik bir bölge.. Karar sizin..

Bu bölgede neler  yaptık...

Güne erken başlamak istedik ama hala saat ve mevsim farkına alışamadığımızdan saat 11.00 gibi Grand Palace doğru yürürken, elimizde ki haritayı gören sevimli bir Tay vatandaş bize yardım teklif ederek görmemiz gereken Wat  ları haritaya işaretledi, bunu da tuk tuk (motosikletin çektiği 2/3 kişilik araçlar) ile yapmamızı önerdi.. Hatta “her tuk tuk  la yapmayın sarı tuk tuk ‘lar var (yerel yönetimin talimat verdiği) onu kullanın” dedi..

Yaklaşık 3 saat süren bu turda, tuk tuk sizi bütün önemli Wat lara götürüyor, her yerde bekliyor ve en son aldığı yer olan Grand Palace kavşağında bırakıyor dedi...  Bu işi de 20 THB gibi çok cüzi bir paraya yapıyor.. Bu işin kazancı tabii sadece bu değil “tuk tuk” güzergah boyunca sizi anlaşmalı olduğu birkaç mağazaya da götürüyor. Bizimkine Yatan Budaya da gidelim dedik, hükümet kuralına göre sizi özel yerlere de götürmem lazım, en az 10 dakika kalın sonra diğer yerlere de gideriz diyerek, bir kumaşçı ve özel terzi ile mücevherciye götürdü.. Çıkışta neler aldığımızı sordu.. Bir şey almadık dediğimizde hiç hoşuna gitmedi ....)))

Sizin alışverişleriniz onların komisyonu oluyor sanıyorum.. Alışveriş mecbur değil, ancak taarruzlara ne kadar göğüs gereceğinize bağlı.. Üstelik en zayıf noktadan (hanımların gözlerini kamaştıran mücevherler söz konusu olunca) taarruz geliyor.. Bu tuk tuk böyle bir teşkilat...)))

 Bizim tuk tukçu Hong; Standing Buda, Lucky Buda (burada bizden başka ziyaretçi yoktu) içerde muhtemelen bizi bekleyen ve İngilizce öğretmeni olduğunu söyleyen bozuk İngilizceli bir Tay arkadaş mutlaka şuraları da görün diyerek  bizim tuk tuk ‘çuya tembih yaptı ..)))

Mermer tapınak a (giriş 20 THB) götürdü.. Saat 15.00 olunca Grand Palace götürmesini istedik.. Grand Place ın saat 16.00 da kapanacağını öğrenince de bu süre bize yetmez diyerek girmekten vaz geçtik.. Otele dönerek istirahat ettik..

Otelimizde bu konuda aldığımız bilgi; sevimli Tay arkadaş, tuk tuk’çu ve yardımsever İngilizce öğretmeni (!!!) hepsi bir teşkilatın adamı.. Bizim gibi elde harita sağa sola bakanları yakalayıp  20 Thb fiyatına kendilerine pazar yaratıyorlar.. aman dikkat... Bu fake “tuk tuk” turunu hasarsız atlattık.. darısı başınıza....

Akşam yemeği için Khosan road seçeneklerini araştırmaya başladık.. Genel seçenek sokak restaurantları.. yerli ve yabancı müşteriler  tıklım tıklım doldurmuşlar.. Tay mutfağından, Tom Yam çorbası (deniz ürünlü ve sebzeli); acı ve lezzetli.. Karidesli ve kalamarlı  Pad Tai (erişte); lezzetli ... Oldukça başarılıydı.. Fiyat, bizi çok (300 THB) zorladı...))

Gece, bir barda hoş bir canlı müzikle iki birayı dezenfektan ve hararet giderici olarak alırken bir sürpriz kendiliğinden geldi.. Tam önümüzde ve cadde üstünde yaklaşık 10 delikanlı çeşitli dans figürleri ile harika bir sokak gösterisi yaptılar.. Muhteşemdi.. Acun Ilıcalı kaçırdın bu yetenekleri..)))

Bir gün için yapılabilecek azami faaliyet sonucunda biz yaşlar için tek istikamet otel. Sizler için seçtiğim resimleri beğenirsiniz umarım. Haftaya Old City’ den devam edeceğiz..

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle... Sağlık,özgürlük, sevgi, aile, güvenilir dostlar... Her ne sizi mutlu kılıyorsa..

















Bu yazı 3147 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI