Bugun...



One Minute Oyunu Bitti

Türkiye ve İsrail karşılıklı büyükelçi atadı

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2016 13:08

One Minute Oyunu Bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıldır boş olan İsrail Büyükelçiliğine Kemal Ökem'in atandığını açıkladı.

 

Ortadoğu konusunda uzman olan Kemal Ökem'in İsrail Büyükelçiliğine atanmasını Erdoğan şu sözlerle duyurdu: "Kemal Ökem Bey’i İsrail’e büyükelçi olarak atıyoruz. Onlar da elçi atıyorlar. Bugün sanırım görevine başlamış olacaklardır" Ökem, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Dış Politika Danışmanı olarak görev yapmıştı.

 

İsrail'in de Türkiye'ye büyükelçi olarak Eitan Naeh'ı atadığı bildirildi.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eitan Naeh'ın Ankara'ya büyükelçi olarak atandığını söyledi.

 

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik temmuz ayının sonunda anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma ile İsrail 20 milyon dolar tazminat öderken, Türkiye de davalarını geri çekmişti.

 

Ocak 2009 da Davos zirvesinde İsrail Başbakanı ile Tayyip Erdoğan Arasında “One Minute” gerginliği yaşanmış, Mayıs 2010 Mavi Marmara gemisinin Gazze’ye yardım götürmesi esnasında İsrail sularına izinsiz girmesini bahane eden İsrail, gemideki 9 Türk yolcuyu öldürmüştü. 




Bu haber 1589 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI