Bugun...



Kamu İhaleleri Yandaşa Gitsin Diye Yapmadıklarını Bırakmadılar

Kamu İhale Kanunu 2002’den bu yana en az 163 kez değiştirildi

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2016 10:26:49 Tarih: 15-04-2016 10:11

Kamu İhaleleri Yandaşa Gitsin Diye Yapmadıklarını Bırakmadılar

Kamu ihalelerini yandaş şirketler için rant kapısı haline getiren AKP, değiştirdiği kanunlardaki istisnalarla ihaleleri istediği şirketlere rahatlıkla verdi.

 

 

AKP iktidarları döneminde ‘rant aktarımı’nın en büyük araçlarından olan kamu ihaleleriyle ilgili rakamlar, iktidara yakın şirketler arasındaki paylaşımı bütün açıklığıyla ortaya koyuyor.

 

Kamu İhale Kanunu’nun 2002’den bu yana en az 163 kez değiştirilerek işlevsiz hale getirilmesiyle birçok kurum ve harcama kanun kapsamı dışına çıkarıldı. Kanun’daki istisnalarla ihaleler istenilen şirketlere rahatlıkla verilirken yasaya tabi ihaleler de sürekli aynı şirketlere verildi.

 

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) “Denetleyemiyoruz” dediği kamu ihalelerinden denetlenebilenler bile ihale sistemindeki büyük yağmayı gösterdi.

 

 

Kamu İhale Kanunu’nda AKP döneminde 200’e yakın değişiklik yapıldığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bu değişiklikler ya rantı kendi aralarında paylaşmak, ya yolsuzlukları aklamak ya yeni yolsuzluklara yol vermek amacı taşıyordu” dedi.

 

 

Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı; “Artık on milyarlarca liralık ihale kanunsuz bir şekilde yapılıyor. Sınırlı şirkete verilen, diğerlerinin katılmayı bile düşünemediği ihalelerin hemen hemen tamamına yakını iki katı maliyetle, bazı projeler de dört katı maliyetle bitiriliyor. Kamu ihaleleri AKP’nin kasa şirketlerinin finansman aracı haline geldi.”

 




Bu haber 2254 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI