Bugun...



Memleket Faiz Lobisine Teslim

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Londra’da spekülatörlerle bir araya geldikten sonra TCMB’nin faiz artışına gitmesi uluslar arası faiz lobilerince olumlu karşılandı

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2018 21:36

Memleket Faiz Lobisine Teslim

Merkez’in faiz kararını değerlendiren yabancı kuruluş temsilcileri faiz artışını ‘beklentilerin ötesinde iyi bir haber’ olarak yorumladı.

 

Faiz artışıyla birlikte Türkiye, dünyada en çok faiz veren yedinci ülke konumuna yükseldi. İlk sırada yüzde 40 faizle Arjantin yer alıyor. Arjantin’i yüzde 25’le Surinam, yüzde 21,7 ile Venezuela, yüzde 20 ile Haiti, yüzde 18 ile Angola ve yüzde 18’le iran takip ediyor. Türkiye ise yüzde 17,75 ile yedinci sırada ve yüzünü zirveye dikmiş durumda.

 

Yılın başından bu yana faizlerin yüksek olduğunu ifade eden hükümet kanadı ise kararın ardından memnuniyetini ifade etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Merkez Bankası’nın bugünkü kararı piyasaların önüne geçme artı proaktif olma yönünde attığı bir adım” dedi.

 

Aylardır faiz lobisi edebiyatı yapan Cumhurbaşkanının suskunluğu ise ülkeyi faiz lobisine mi teslim ettiler sorusunun sorulmasına neden oluyor.




Bu haber 1961 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI