Bugun...



Barış İmzacı Akademisyenleri de Arada Üniversiteden Attılar

Yeni KHK ile aralarında barış imzacı akademisyenlerin de bulunduğu 2346 öğretim görevlisi kamu görevinden çıkarıldı

facebook-paylas
Güncelleme: 22-11-2017 20:33:00 Tarih: 30-11--0001 00:00

Barış İmzacı Akademisyenleri de Arada Üniversiteden Attılar

Yeni OHAL KHK'leri üniversiteleri de hedef aldı. 672 Sayılı KHK ile üniversiteden çıkarılan 2346 öğretim görevlisi içinde Eğitim Sen'li ve/veya BAK imzacısı 41 akademisyen de bulunuyor.

 

Kocaeli Üniversitesi'nde aralarında Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr. Nilay Etiler, Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, Doç. Yücel Demirer, Doç.  Dr. Güven Bakırezer, Yar. Doç. Hakan Koçak'ın da olduğu 19 barış imzacısı akademisyen görevinden ihraç edildi.

 

Kocaeli Üniversitesi'nde ihraç edilen diğer bazı isimler şöyle: Aynur Özuğurlu, Burcu Yakut Çakar, Derya Keskin Demirer, Hülya Kendir Özdinç, Mehmet Rauf Kesici, Özlem Özkan, Ümit Biçer, Adem Yeşilyurt.

 

İhraç edilenler kararı KHK ile öğrenirken tepkilerini sosyal medya hesaplarından da dile getirdiler.

 

Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Candan Badem Twitter hesabından, "Günaydın. Bugünkü KHK ile beni de kamu görevinden atmışlar. Hiçbir delil yok, ama hüküm var. İslam faşizmi" yazdı. Badem'in 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanmak istenmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

 

Ankara Üniversitesi'nden Celil Kaya ise "Dün gece yayınlanan KHK ile kamu görevinden çıkarılmışım. Yanlış hesap bağdat'tan döner mi bilmem ama bu hukuksuzluğa eyvallah demeyeceğim" dedi.

 

Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilen Eğitim Sen'liler şöyle: Abdülcelil Kaya, Ahmet Ozan Değer, Aysun Gezen, Esra Dabağcı, Gülseren Adaklı, İlkay Kara, Nail Dertli, Onur Can Taştan.

 

Gazi Üniversitesi'nde barış için imza verdikten sonra hedef gösterilen ve açığa alınan Betül Yarar ile Kemal İnal da ihraç edilenler arasında.

 

Niğde Üniversitesi'nde Nezahat Ezgi Oral Soydaş, Vahdet Mesut Ayan, Yasin Durak, Fatma Gül Eryıldız, Diyar Yılmaz; Adıyaman Üniversitesi'nde Abdurrahman Aydın, Anadolu Üniversitesi'nden Ertuğrul Uzun ihraç edildi.




Bu haber 3344 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI